EXCLUSIV: Reţeta tratamentului pentru bolnavii de Covid-19. Noul protocol de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara


doctor-virgil-musta
Doctorul Virgil Musta implementează un nou protocol la spitalul Victor Babeş din Timişoara. Protocolul vine în sprijinul pacienţilor pentru ca aceştia să nu mai ajungă la Terapie Intensivă.

„Noi folosim un protocolul de tratament antiviral, conform protocolului naţional la care am asociat tratament patogenic de profilaxie a complicaţiilor tromboembolice şi celor inflamatorii. Este o medicaţie care de fapt se foloseşte în ţară în alte patologii, nu este nimic nou. Este tratamentul anti cuagulant în doză preventivă sau în doză curativă şi tratament anti inflamator cu corticoterapie dar toate acestea se introduce în funcţie de faza şi forma clinică de boală. Medicamentele anti inflamatorii sunt diminuează inflamaţia. Sunt medicamente non steroide, cu ar fi aspirina, nurofenul, sunt medicamente cunoscute şi sunt folosite, nu numai în această patologie. Anticoagulantul este folosit în patologia cardiovasculară”, spune dr. Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeş Timişoara.

Doctorul Virgil Musta spune că tratamentul trebuie etapizat în funcţie de gravitatea infectării. Este foarte important ca atunci când apar primele semene ale înbolnăvirii pacienţii să înceapă imediat tratamentul, în acest fel agravarea bolii este încetinită şi poate fi ţinută sub control.

Pacienţii asintomatici nu sunt trataţi cu antivirale specifice ci doar cu Paracetamol şi, ei sunt izolaţi pentru a nu împrăştia boala.

Virgil Musta mai spune că a luat deja legătura cu cardiologii pentru a stabili cel mai eficient anticoagulant în tratamentul bolnavilor de COVID- 19. Aceste terapii sunt folosite şi în prezent în formele severe de gripă sau pneumoniile virale date de alţi viruşi cu ar fi cel rujeolic sau herpetic. Pacienţii infectaţi cu coronavirus asintomatici sunt trataţi cu medicamente simple, disponibile în toate farmaciile din România.

La baza noului protocol implementat în Spitalul Victor Babeş din Timişoara, stau cercetările recente la nivel international şi modele de bună practică ale unor clinici de renume din străinătate.

Articol preluat de pe : mediafax.ro

Comentarii

Postări populare

Situatia la nivel mondial / Coronavirusul se raspandeste rapid in toata lumea

Coronavirusul a ajuns si in Romania - Cazurile de infectii incep sa se inmulteasca/ Situatia in tara

Tari afectate - numarul cazurilor de infectie cu coronavirus

Situatia epidemiologica in Italia / Cazurile de coronavirus in Italia continuă să crească.

Granite inchise, suspendare zboruri, interdictii la nivel mondial

Coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 - COVID-19

Romania: Masuri de urgenta pentru prevenirea epidemiei de coronavirus

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / aprilie 2020

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / martie 2020

Judetul Bacau - Epidemia este controlata / 3 decese noi de coronavirus și în Bacău.

Informatii utile

Sunt utile mastile?

Pentru persoanele sănătoase, măștile sunt inutile.
Măștile medicale NU servesc la protejarea celor sănătoși, ele servesc ca măsură de precauție pentru cei bolnavi și pentru medici.

De ce e bine sa donezi sange daca te-ai vindecat de coronavirus?

Pentru ca sangele celui vindecat contine anticorpi care il vor ajuta pe cel bolnav sa lupte mai usor cu infectia si sa se vindece mai repede.

Exista tratament impotriva infectiei cu noul coronavirus?

NU, nu exista inca nici un tratament / vaccin !



M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?

M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?
Exista tratament pentru coronavirus? Pentru noul SARS coronavirus CoV-2, oficialii din domeniul sănătății estimează o perioadă de...

Etichete

Afișați mai multe