M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele

M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele? Exista tratament pentru coronavirus?

Pentru noul SARS coronavirus CoV-2, oficialii din domeniul sănătății estimează o perioadă de incubație cuprinsă între una și 14 zile. Majoritatea oamenilor încep să prezinte simptome la aproximativ cinci zile după ce s-au infectat, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
Aceste estimări se bazează pe ceea ce a fost observat în primele zile ale focarului de virus din Wuhan, China. Estimările sunt pe baza informatiilor existente despre virușii MERS-CoV și SARS-CoV mai bine studiați și înrudiți. SARS-CoV a provocat un focar de boli respiratorii severe în 2002, iar MERS-CoV a apărut în 2012.

Această estimare se poate modifica pe măsură ce mai multe informații devin disponibile. Unele rapoarte sugerează că perioada de incubație poate fi de până la 24 de zile, potrivit unui document de recenzie publicat recent în revista JAMA .

Nu este inca clar dacă persoanele infectate cu noul coronavirus sunt foarte contagioase în perioada de incubație, deși au existat rapoarte despre persoane care transmit virusul fără a prezenta simptome. De asemenea, nu se știe cati dintre oameni i-au virusul, fara sa apara simptome. Pe baza datelor din China , misiunea comună OMS-China privind boala coronavirusului 2019 (COVID-19) sugerează că persoanele asimptomatice sunt rare. Pe nava de croazieră, Prințesa Diamantului, totuși, 392 din 705 de cazuri au fost raportate ca fiind asimptomatice, a raportat CDC . Dar, persoanele care sunt raportate asimptomatice pot continua să dezvolte simptome.

Există, rapoarte despre persoanele care sunt testate pozitiv pentru noul coronavirus până la două săptămâni după ce simptomele au încetat. În aceste cazuri, nivelurile virale pot fi foarte scăzute, așa că este puțin probabil ca indivizii să fie extrem de contagioși.

Cat de periculasa este infectia cu noul coronavirus?

Rata decesului pare a fi mai mare decât cea a gripei sezoniere, dar variază și în funcție de locație, precum și de vârsta unei persoane, în condițiile de sănătate subiacente, printre alți factori. De exemplu, în provincia Hubei, epicentrul focarului, rata decesului a ajuns la 2,9%, în timp ce in alte provincii din China a fost de doar 0,4%, potrivit unui studiu publicat în 18 februarie China CDC Weekly.

Oamenii de știință nu sunt siguri de unde a apărut virusul, deși știu că coronavirusurile (care includ și SARS și MERS) sunt transmise între animale și oameni. Cercetările care compară secvența genetică a SARS-CoV-2 cu o bază de date virală sugerează că își are originea în lilieci. Deoarece nu s-au vândut lilieci pe piața fructelor de mare din Wuhan la epicentrul bolii, cercetătorii sugerează că un animal intermediar, eventual pangolina (un mamifer pe cale de dispariție) este responsabil pentru transmiterea la om.

Exista tratament pentru coronavirus?

În prezent, nu există nici un remediu pentru acest coronavirus, iar tratamentele se bazează pe tipul de îngrijire acordată gripei (gripa sezonieră) și a altor boli respiratorii severe, cunoscute sub numele de „îngrijire de susținere”, conform Centrelor de control și prevenire a bolilor (CDC). Aceste tratamente tratează în esență simptomele, care adesea în cazul COVID-19 implică febră, tuse și lipsă de respirație. În cazuri ușoare, acest lucru poate însemna pur și simplu medicamente care reduc odihna și febra, cum ar fi acetaminofenul (Tylenol) pentru confort.

În spitale, medicii și asistentele tratează uneori pacienții cu COVID-19 cu oseltamivir antivirale sau Tamiflu, care pare să suprime reproducerea virusului în cel puțin unele cazuri. Acest lucru este oarecum surprinzător, a declarat pentru Live Science virologul Michigan Tech, Ebenezer Tumban, deoarece Tamiflu a fost conceput pentru a viza o enzimă asupra virusului gripal, nu asupra coronavirusurilor. Institutele Naționale de Sănătate au început un studiu clinic la Centrul Medical al Universității Nebraska pentru testarea remdesivirului antiviral pentru COVID-19, anunță agenția 25 februarie . În China, medicii testează și o serie de alte antivirale concepute inițial pentru a trata Ebola și HIV.

În cazurile în care pneumonia inhibă respirația, tratamentul implică ventilația cu oxigen. Ventilatoarele sufla aer în plămâni printr-o mască sau un tub introdus direct în trapă. Un studiu al New England Journal of Medicine, realizat pe 1.099 de pacienți spitalizați cu coronavirus din China, a constatat că 41,3% aveau nevoie de oxigen suplimentar și 2,3% aveau nevoie de ventilație mecanică invazivă. Glucocorticoizii au fost administrați la 18,6% dintre pacienți, un tratament adesea folosit pentru a reduce inflamația și a ajuta la deschiderea căilor respiratorii în timpul bolilor respiratorii.

Nu există un vaccin pentru coronavirus care provoacă COVID-19. Oamenii de știință lucrează pentru a dezvolta unul, Hilary Marston, un ofițer medical și consilier de politici la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), a declarat luni (2 martie ), într- un Harvard TH Chan School of Public Health . Cu toate acestea, nu va exista un vaccin pentru virus în termen scurt.

„Dacă totul se mișcă cât mai repede posibil, cel mai curând posibil, ar fi posibil să fie aproximativ un an și jumătate la doi ani. Asta ar putea fi foarte optimist”, a spus Marston.



Un scurt conspect facut de pe site-ul care a publicat articolul: www.livescience.com

Comentarii

Postări populare

Situatia la nivel mondial / Coronavirusul se raspandeste rapid in toata lumea

Coronavirusul a ajuns si in Romania - Cazurile de infectii incep sa se inmulteasca/ Situatia in tara

Tari afectate - numarul cazurilor de infectie cu coronavirus

Situatia epidemiologica in Italia / Cazurile de coronavirus in Italia continuă să crească.

Granite inchise, suspendare zboruri, interdictii la nivel mondial

Coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 - COVID-19

Romania: Masuri de urgenta pentru prevenirea epidemiei de coronavirus

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / aprilie 2020

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / martie 2020

Judetul Bacau - Epidemia este controlata / 3 decese noi de coronavirus și în Bacău.

Informatii utile

Sunt utile mastile?

Pentru persoanele sănătoase, măștile sunt inutile.
Măștile medicale NU servesc la protejarea celor sănătoși, ele servesc ca măsură de precauție pentru cei bolnavi și pentru medici.

De ce e bine sa donezi sange daca te-ai vindecat de coronavirus?

Pentru ca sangele celui vindecat contine anticorpi care il vor ajuta pe cel bolnav sa lupte mai usor cu infectia si sa se vindece mai repede.

Exista tratament impotriva infectiei cu noul coronavirus?

NU, nu exista inca nici un tratament / vaccin !



M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?

M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?
Exista tratament pentru coronavirus? Pentru noul SARS coronavirus CoV-2, oficialii din domeniul sănătății estimează o perioadă de...

Etichete

Afișați mai multe