Granite inchise, suspendare zboruri, interdictii la nivel mondial

stop-granita


Update:26.03.2020

Italia și-a închis frontierele naționale. Președintele Republicii, Sergio Mattarella, a semnat decretul guvernamental

Președintele Republicii, Sergio Mattarella , a semnat decretul guvernamental care conține noile măsuri restrictive pentru soluționarea situațiilor de urgență coronavirus . Decretul aprobat ieri de CDM a fost publicat în Monitorul Oficial și, prin urmare, a intrat în vigoare începând cu ora 00:01 pe 26 martie.

Update: 20.03.2020

Brazilia își închide granițele pentru Europa, Australia și Asia dar nu și pentru Statele Unite

Aceste restricţii, valabile o lună, îi vizează pe pasagerii curselor aviatice din Spaţiul Economic European (UE, Regatul Unit, Islanda, Norvegia şi Elveţia), China, Japonia, Coreea de Sud, Australia şi Malaezia, care nu au reşedinţă în Brazilia sau o justificare profesională sau familială de a intra pe teritoriul brazilian.


Update: 19.03.2020

Noua Zeelandă îşi închide graniţele pentru toate persoanele cu excepţia cetăţenilor săi şi a rezidenţilor permanenţi, în încercarea de a stopa răspândirea noului coronavirus

Partenerilor şi copiiilor cetăţenilor sau rezidenţilor permanenţi, precum şi unora dintre profesioniştii cheie din domeniul sănătăţii, nu li se va aplica această interdicţie care va intra în vigoare cu un minut înainte de miezul nopţii (10:59 GMT, joi).


Update: 17.03.2020

CFR, măsuri în vederea combaterii răspândirii coronavirusului: Se suspendă circulația unor trenuri internaționale

Începând cu data de 17.03.2020, de comun acord cu administrația feroviară din Bulgaria, CFR Călători suspendă circulația trenurilor internaționale în relația cu Bulgaria, astfel:

·         1095/1094 București Nord – Videle – Giurgiu Nord – Ruse și retur.
·         trenurile 1090/1091 vor circula numai pe relația Craiova – Golenți și retur.

În ceea ce priveșeste traficul feroviar de călători dintre România și Ungaria, începând de mâine, 17.03.2020 se suspendă trenurile care asigură traficul local de frontieră cu acces prin Episcopia Bihor:

·         364 Oradea - Puspokladany
·         365 Puspokladany - Oradea
·         368 Salonta - Puspokladany
·         369 Puspokladany - Salonta

Între România și Republica Moldova,  prin  decizia comună cu Calea Ferată din Moldova se suspendă temporar ciculația următoarelor trenuri prin punctul de frontieră Ungheni:

·         401 Chișinău – Iași – București
·         402 București – Iași – Chișinău
·         1061/1062/1063/1064 Iași – Ungheni și retur

Ultimele trenuri care vor circula sunt:

·         402 București Nord (plecare astăzi, 16.03.2020, ora 19.12) -  Iași – Ungheni – Chișinău.
·         1061 Ungheni ( plecare mâine, 17.03.2020, ora 7.16) – Iași
Călătorii care au bilete cumpărate la trenurile menționate pot solicita restituirea integrală a contravalorii legitimațiilor de călătorie.
În cazul legitimațiilor de călătorie cumpărate pentru această perioadă la trenurile internaționale aflate în circulație și se dorește renuntarea la călătorie, restituirea tarifelor legitimațiilor se efectuează conform reglementărilor internaționale în vigoare, aduse la cunoștința pasagerilor la momentul cumpărării.
În funcție de evoluția situației, în concordanță cu măsurile luate și de celelalte administrații feroviare din țările vecine, graficul de circulație poate include suspendarea și altor trenuri internaționale.

Update: 16.03.2020

Austrian Airlines, subsidiară a Lufthansa Group, a anunţat, luni, că îşi va suspenda toate zborurile pe fondul scăderii considerabile a cererii din cauza coronavirusului.

Austrian Airlines, subsidiară a Lufthansa Group, a anunţat, luni, că îşi va suspenda toate zborurile pe fondul scăderii considerabile a cererii din cauza coronavirusului.

Ryanair a anunțat că au impus interdicții de zbor. pentru: Italia, Malta, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Austria, Grecia, Maroc, Spania, Portugalia, Danemarca, Polonia, Norvegia și Cipru.

România a interzis zborurile către și dinspre Italia, iar Ryanair avea curse către șapte aeroporturi din Peninsulă, cu plecare din București și Timișoara.
Pentru lunile aprilie și mai, oficialii Ryanair se așteaptă să-și reducă numărul de locuri cu până la 80%, iar o blocare la sol a întregii flote nu poate fi exclusă, se arată într-un comunicat al companiei.


Ungaria închide toate granițele, ca măsură împotriva pandemiei de coronavirus

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat, luni, într-un discurs ţinut în faţa Parlamentului de la Budapesta, că a luat decizia închiderii graniţelor pentru toţi cetăţenii străini.

Austria activează Nivelul 6, cel mai înalt nivel de pericol de călătorie: Toţi cetăţenii din Marea Britanie, Rusia, Ucraina şi Olanda să se întoarcă acasă

Austria şi-a chemat toţi cetăţenii plecaţi în Marea Britanie, Rusia, Ucraina şi Olanda să se întoarcă acasă pe fondul temerilor legate de răspândirea pandemiei de coronavirus, potrivit FT.

Viena a anunţat că va opri toate conexiunile aeriene către aceste patru ţări duminică.
Un mesaj scurt a fost trimis automat de către ministerul de Externe al Austriei către toţi cetăţenii înregistraţi care au plecat în aceste ţări:

„Avertisment de călătorie (Nivel 6) pentru Marea Britanie, Olanda, Rusia şi Ucraina. Călătorii sunt sfătuiţi să se întoarcă în Austria! Departamentul Vostru de Stat”, arată mesajul.
Nivelul 6 este cel mai înalt nivel pe sistemul de clasificare al pericolelor de călătorie pentru cetăţenii plecaţi peste hotare.

Update: 15.03.2020

Germania a decis să închidă graniţele cu Franţa, Austria şi Elveţia pentru a încetini răspândirea noului coronavirus.

Cei care trebuie să facă naveta li se va permite să călătorească. Importurile de buniri reprezintă de asemenea o excepţie.

Estonia şi Lituania au anunţat sâmbătă că îşi vor închide graniţele pentru cetăţenii străini, cu câteva excepţii, în timp ce Letonia a decis măsuri restrictive pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

De fapt, doar cetăţenii estonieni, persoanele cu permis de şedere şi străinii cu un membru de familie cu domiciliul în Estonia vor avea voie să intre pe teritoriul acestei ţări, iar pentru aceasta vor trebui să petreacă mai întâi două săptămâni în izolare.
Măsura se va aplica începând de marţi.

Căile ferate ruse au anunţat duminică suspendarea trenurilor spre şi din 

Ucraina, Republica Moldova şi Letonia de la 17 martie.

 Astazi, Rusia şi-a închis frontierele terestre cu Norvegia şi Polonia pentru străini.

Tarom: incepand cu 16 martie 2020 Tarom suspenda operarea de curse catre și dinspre Amman

Toti pasagerii afectati de suspendarea acestor curse pot opta pentru reprogramarea pe date ulterioare a calatoriilor fara penalizare sau rambursarea integrala a biletelor/tronsoanelor neutilizate.

Tarom a anunțat sâmbătă că nu va mai zbura și spre Chişinău şi Belgrad, până pe 31 martie, cursele fiind anulate din cauza restricţiilor impuse de Republica Moldova şi Serbia.

Update: 14.03.2020

Rusia suspendă mare parte din zborurile către şi dinspre Europa

Restricțiile intră în vigoare luni, 16 martie, şi vizează toate statele membre ale Uniunii Europene, dar şi Elveția şi Norvegia.

Autoritățile nu au dat detalii despre cursele care vor fi anulate. Au spus doar că vor fi păstrate cele care leagă Moscova de capitalele statelor europene şi de Marea Britanie (fără a menționa dacă e vorba doar de Londra sau şi de alte destinații din Regatul Unit).

Rusia are în plan şi închiderea Moscovei, în cazul în care coronavirusul nu poate fi ținut sub control.

Cipru: Intrarea pe teritoriul ţării este interzisă pentru două săptămâni oricărui cetăţean care nu este nici cipriot, nici rezident, cu începere de la 15 martie.

Interdicţia îi exclude pe diplomaţii şi străinii care studiază în Cipru. Cetăţenii străini pot lucra (pe insulă) atât timp cât şi-au obţinut autorizaţiile necesare.
Intrarea în Cipru prin cele opt puncte de trecere dinspre partea de nord, ocupată de Turcia, va fi supusă aceloraşi măsuri. Patru dintre acestea rămân închise.

Update: 13.03.2020

Bulgaria - Compania de transport aerian Bulgaria Air a suspendat toate zborurile către și dinspre Milano până la data de 27 martie 2020. 

În aeroporturi sunt amplasate camere termice, iar în toate punctele de trecere a frontierei există personal specializat cu termometre mobile. Persoanele care sosesc din China continentală, Italia, Coreea de Sud și Iran vor completa un formular. Autoritățile pot dispune măsuri, inclusiv de control medical, teste de laborator, plasarea în carantină. La 13 martie 2020, Bulgaria a declarat stare de urgență și Guvernul a anunțat că va da publicității măsurile suplimentare adoptate.

Republica Moldova – Sunt sistate cursele aeriene regulate cu Italia, Spania, Franța, începând cu 15 martie 2020, orele 00:00. 

Sistarea curselor aeriene regulate cu Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, România începând cu 16 martie 2020, orele 00:00. Interdicția pentru operatorii aerieni de a îmbarca călătorii care vin către Republica Moldova, cu escală, din Italia, Spania, Franța, Germania, China, Iran și Coreea de Sud.

Ucraina – Compania Ukraine International Airlines (UIA) a anulat o serie de zboruri internaționale către Italia, Elveția, Grecia, Germania, Israel, Spania, Marea Britanie, Lituania, Azerbaidjan, Turcia, Polonia, Ungaria, Austria, Cehia, Finlanda, Danemarca, precum și curse interne. 

Totodată, în următoarele 48 de ore autoritățile ucrainene vor restricționa intrarea cetățenilor străini pe teritoriul Ucrainei pentru o perioadă de doua săptămâni. Excepție fac cetățenii străini care lucrează pe teritoriul Ucrainei, membrii corpului diplomatic acreditat în Ucraina și ai organizațiilor internaționale care activează pe teritoriul Ucrainei.

Ungaria – Au fost reintroduse, pentru o perioadă nedeterminată, controalele la frontiera ungaro-slovenă, respectiv la frontiera ungaro-austriacă. 

Este interzisă intrarea în Ungaria a tuturor cetățenilor străini care vin din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran. Nu pot intra pe teritoriul Ungariei trenurile internaționale, autobuzele, respectiv avioanele civile care sosesc din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran.  Este permis doar survolul curselor aeriene. Au fost recomandate trasee rutiere pentru tranzit.

Serbia – este interzisă cu titlu temporar intrarea pe teritoriul Serbiei a cetățenilor străini care revin din: Italia (întreg teritoriul), unele provincii din China, Coreea de Sud, Iran și Elveția. 

De asemenea, au fost închise unele puncte de frontieră care nu au program permanent. Punctele de frontieră între România și Serbia care au fost închise sunt următoarele: Valcani-Vrbica (rutier), Comlosu Mare- Nakovo (rutier), Foeni – Jasa Tomic (rutier), Naidas – Kaluderovo (rutier), Porțile de Fier 2 – Djerdap 2 (rutier), Moldova Veche – Golubac (fluvial), Svinița – Donji Milanovac (fluvial), Orșova – Tekija (fluvial), Porțile de Fier/Drobeta – Kladovo (fluvial), Jimbolia-Kikinda (feroviar). Sunt anulate toate zborurile dinspre și înspre Italia și Elveția cu aterizare pe aeroportul Niș și majoritatea zborurilor din/către aceste țări de pe aeroportul din Belgrad.


Italia – Italia a suspendat din 30 ianuarie 2020, toate zborurile din/către China (inclusiv Hong Kong și Macao) și Taiwan, pentru o perioadă de 90 de zile. 

De asemenea, au fost adoptate măsuri excepționale care limitează circulația persoanelor pe întreg teritoriul Italiei. Sunt permise doar deplasările strict necesare ale cetățenilor (pentru motive de sănătate, muncă sau alte motive bine întemeiate). Autoritățile italiene pot efectua controale și solicita completarea unei declarații pe propria răspundere, pentru a atesta motivul deplasării. O serie de companii aeriene și-au întrerupt sau limitat zborurile din/către Italia. MAE recomandă evitarea oricăror deplasări care nu sunt absolut necesare către Republica Italiană.

Austria – A fost interzis accesul dinspre Italia, Elveția și Liechtenstein al persoanelor care doresc să rămână în Austria și nu posedă certificat medical care atestă starea de sănătate, nu mai vechi de 4 zile (în limba germană, engleză sau italiană). 

Pot intra pe teritoriul Austriei fără acest certificat medical cetățenii austrieci și cetățenii străini care au domiciliul sau reședința în Austria cu obligația de a intra în carantină 14 zile la domiciliu. De asemenea, este permisă intrarea dinspre Italia, Elveția și Liechtenstein în scopul tranzitării fără oprire a teritoriului Austriei pentru: (1) persoane care călătoresc spre alte țări fără oprire cu condiția semnării unei declarații în acest sens, dar numai în măsura în care poliția de frontieră nu decide altfel; (2) transportul de marfă, navetiștii în interes de serviciu, forțele de intervenție și personalul diplomatic. De asemenea, a fost întreruptă circulația trenurilor către Italia și au fost suspendate zborurile de pasageri cu Spania, Franța, Elveția, Italia, China, Coreea de Sud, Iran. Totodată, a fost introdusă carantina pentru două regiuni: Patznauntal și St. Anton am Arlberg. Astfel, cetățenii străini pot ieși din aceste regiuni cu condiția să părăsească imediat Austria și să intre ulterior în izolare la domiciliu.

Slovenia – Începând din 11 martie 2020 au fost închise toate punctele de trecere a frontierei cu Italia, cu excepția Rateče, Robič, Vrtojba, Škofije, Fernetici și Krvavi potok, unde se aplică verificări stricte. 

Pentru cetățenii străini sau care nu au permis de ședere în Slovenia este permisă intrarea doar în anumite condiții - prezentarea unei adeverințe în limba slovenă, engleză sau italiană, emisă cu maximum trei zile în urmă, care să ateste rezultatul negativ al testării pentru infecția cu COVID-19. Transporturile feroviar și rutier (inclusiv cel de marfă) între Republica Italiană și Republica Slovenia se întrerup și este sistată aterizarea aeronavelor din zonele cu risc ridicat: regiunile italiene Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna, Piedmont și Marche, precum și pe cele din China, Coreea de Sud și Iran. Sunt exceptate aeronavele oficiale, de curierat sau de marfă, precum și cele fără pasageri, care se întorc la bază pentru întreținere.

Franța – La aeroportul Charles de Gaulle din Paris, călătorii sosiți din China (China Continentală, Hong Kong, Macao), Coreea de Sud,  Iran și Italia (Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna și Piemonte) sunt supuși unui control specific și li se recomandă măsurile care trebuie luate în termen de 14 zile de la întoarcere: 

să se adopte o bună practică de igienă, să se reducă activitățile neesențiale și frecventarea locurilor unde se găsesc persoane fragile (spitale, maternități, unități pentru persoanele în vârstă etc.); să se monitorizeze temperatura de două ori pe zi.  În caz de febră sau senzație de febră, tuse, dificultăți de respirație trebuie contactat rapid centrul SAMU 15 raportând călătoria; nu trebuie mers direct la medic sau la camerele de urgență ale spitalelor. Zborurile către China continentală, Hong Kong și Taipei au fost suspendate temporar. Unele companii aeriene anulează sau suspendă zborurile către sau dinspre Iran, inclusiv în tranzit. Mai multe rute aeriene comerciale dinspre Teheran rămân funcționale. Air France a anunțat toate zborurile către Italia pentru perioada 14 martie - 3 aprilie 2020. De asemenea, toate zborurile Air France din și către Tel Aviv sunt anulate până la 28 martie 2020, inclusiv.

Germania – Lufthansa a luat decizia reducerii semnificative a numărului total de zboruri. Conexiunile directe de tren din Germania spre Italia sunt suspendate. 

Nu există încă restricții privind traficul internațional de trenuri cu Franța, dar controalele preventive au fost intensificate în ceea ce privește traficul rutier. Este recomandat călătorilor să obțină informații periodice despre posibile anulări și restricții. Ministrul federal al Transporturilor a adresat solicitarea generală de limitare a deplasărilor private și de evitare a orelor de vârf.

Elveția – Sunt închise, începând cu 11 martie 2020, nouă puncte de frontieră situate în cantonul Ticino (vor rămâne deschise 83 de posturi de control), la frontiera cu Italia. 

Persoanele care intenționează să treacă granița Italia-Elveția vor fi legitimate și interogate la punctele de trecere, cu privire la motivul trecerii frontierei și, în cazul în care acesta nu este în scop de muncă, persoanei i se va recomanda întoarcerea pe teritoriul italian (nu există obligația în acest sens). Compania aeriană SWISS și-a anulat zborurile spre China până la data de 24 aprilie a.c. Autoritățile din cantonul Ticino au decretat stare de urgență pentru perioada 12-29 martie 2020.


Ungaria: autoritățile ungare au stabilit traseele rutiere prin care este permisă tranzitarea Ungariei:

Stațiile la care autovehiculele de orice tip pot fi alimentate, parcările unde se poate staționa, precum și punctele de frontieră care pot fi utilizate.

Aceste trasee sunt valabile pentru cetățeni sau transportatori care intră în Ungaria din alte state decât Italia sau care nu au tranzitat anterior Italia.


Bulgaria: Parlamentul de la Sofia a votat, în unanimitate, declararea unei stări de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus. 


Măsura intră în vigoare vineri şi va fi valabilă până la 13 aprilie.

Starea de urgenţă permite autorităţilor să interzică intrările în ţară şi plecările în statele cele mai afectate de coronavirus, să închidă şcolile şi universităţile şi să permită intervenţia poliţiei atunci când persoanele plasate în izolare sau carantină nu respectă măsura.

Republica Moldova suspendă toate zborurile către UE

Republica Moldova va suspenda toate zborurile către destinaţii europene începând de duminică, timp de două săptămâni, în încercarea de a preveni răspândirea noului coronavirus.

Republica Ceha: închide graniţele, începând de luni, pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus. 

Singurele excepţii sunt cetăţenii cehi sau cei cu permis de rezidenţă care se întorc în ţară.
Nimeni nu va avea voie să intre sau să iasă din Republica Cehă, deoarece graniţele ţării se vor închide în încercarea de a ţine sub control răspândirea noului coronavirus.

Toate persoanele cu altă cetăţenie, care nu locuiesc în Republica Cehă, nu vor mai avea voie să intre în ţară, în timp ce niciun cetăţean ceh nu va putea pleca.

Update: 12.03.2020

USA: Trump restricționează călătoriile din Europa în SUA pentru a lupta împotriva coronavirusului

Ordinul de călătorie nu se aplică Regatului Unit și Irlandei și nu se aplică cetățenilor americani.
Președintele Donald Trump a impus, miercuri, restricții mari pentru a împiedica persoanele din 26 de țări europene să călătorească în Statele Unite pentru o lună.

Guvernul Statelor Unite nu este în măsură să evalueze și să monitorizeze în mod eficient toți călătorii care sosesc în continuare din Spațiul Schengen. Potențialul pentru transmiterea virusului nedetectat de către persoanele infectate care doresc să intre în Statele Unite din Spațiul Schengen amenință securitatea sistemului nostru de transport și a infrastructurii și securitatea națională. 

Dat fiind importanța protejării persoanelor din Statele Unite împotriva amenințării acestei boli transmisibile dăunătoare, am stabilit că este în interesul Statelor Unite să ia măsuri pentru a restricționa și suspenda intrarea în Statele Unite, ca imigranți sau neimigranți , a tuturor străinilor care au fost prezenți fizic în spațiul Schengen în perioada de 14 zile anterioare intrării sau încercării de intrare în Statele Unite.

Serbia va suspenda temporar activitatea în anumite puncte ale frontierei comune cu România

Joi, a fost suspendată temporar activitatea următoarelor puncte de trecere a frontierei de la graniţa cu Serbia:

- PTF Vrbica – Valcani- specific rutier;
- PTF Nakovo – Lunga- specific rutier;
- PTF Jasa Tomic – Foeni – specific rutier;
- PTF Kaludjerovo – Naidas – specific rutier;
- PTF Golubac - Moldova Nouă – specific rutier/naval;
- PTF Kladovo - Drobeta Turnu Severin – specific naval;
- PTF Kusjak - Porţile de Fier II – rutier.
Traficul de frontieră între cele două ţări va continua în condiţii normale prin P.T.F. Stamora Moraviţa (judeţul Timiş), P.T.F. Jimbolia (judeţul Timiş) şi P.T.F. Porţile de Fier I (judeţul Mehedinţi).

Toate călătoriile din Europa către SUA vor fi suspendate în următoarele 30 de zile. 

Restricţiile vor intra în vigoare vineri, la miezul nopţii.
Restricţiile nu se vor aplica în cazul Marii Britanii.


Update: 11.03.2020

Thailanda a suspendat vizele la sosirea cetățenilor din 18 țări, în efortul de a preveni răspândirea coronavirusului.

Cele 18 ţări vizate sunt: Bulgaria, Bhutan, China (inclusiv Taiwan), Cipru, Etiopia, Fiji, Georgia, India, Kazahstan, Malta, Mexic, Nauru, Papua Noua Guinee, România, Rusia, Arabia Saudită, Uzbekistan, Vanuatu.

Cetăţenii lor primeau viză direct pe paşaport la aeroport la sosirea în Thailanda sau la punctele de trecere a frontierei.


lufthansa-zboruri-anulateGroup anulează 23.000 de zboruri

Datorită evenimentelor extraordinare care au rezultat din răspândirea coronavirusului, Lufthansa anunță un nou program redus pentru compania aeriană din 29 martie până la 24 aprilie.

Această nouă ajustare a capacității afectează în principal Europa, Asia și Orientul Mijlociu. Anulările vor asigura că toate destinațiile de pe toate continentele pot fi deservite chiar și de o companie aeriană a Grupului prin aeroporturile Frankfurt, Munchen, Zurich, Viena și Bruxelles.


Compania Lufthansa a anulat, miercuri, două curse pe ruta Sibiu - Munchen

Cursa de la Munchen care trebuia să aterizeze miercuri, la Sibiu, la ora 18.15, a fost anulată. De asemenea, cursa de la Sibiu care trebuia să plece la Munchen la ora 18.55 a fost anulată.


Guvernul portughez a anunțat astăzi că suspendă toate zborurile de pasageri din și catre Italia timp de 14 zile începând de miercuri

Încă de luni, guvernul portughez a suspendat zborurile către nordul Italiei, dar în urma unei carantine generale anunțate de guvernul Conde, s-a decis extinderea suspendării în toate părțile Italiei.

De asemenea, RyanAir, EasyJet, Air Canada și parțial British Airways au suspendat zborurile .

Compania britanică EasyJet a anunțat astăzi suspendarea tuturor zborurilor către și din Italia până la începutul lunii aprilie.



Update: 10.03.2020

Austria închide granița pentru cei ce vin din Italia

Măsura a făcut parte dintr-un pachet de măsuri de precauție anunțate de Kurz și de alți miniștri guvernamentali în cadrul unei conferințe de presă de la Viena, în urma deciziei Romei de a bloca întreaga Italia, țara europeană lovită de virus.
Austria va implementa, de asemenea, controale la granița sa cu Italia. El a adăugat că guvernul a organizat în prezent repatrierea cetățenilor austrieci în Italia, care vor trebui să se auto-izoleze timp de două săptămâni la întoarcere.
Există o interdicție de intrare a persoanelor din Italia în Austria, cu excepția persoanelor care au o notă de la medic ca sunt sanatosi.
Zborurile și trenurile între Austria și Italia sunt oprite, a declarat ministrul de Interne, Karl Nehammer.

Spania suspendă din cauza coronavirusului toate cursele aeriene din Italia până la 25 martie. Măsura nu se aplică în cazul avioanelor cargo, zborurilor umanitare sau medicale.

Pentru a limita răspândirea coronavirusului guvernul spaniol a decis marţi să interzică toate zborurile între Italia şi Spania până la 25 martie
Măsura intra în vigoare de pe 11 martie, la miezul nopţii, şi va continua până pe 25 martie, la miezul nopţii. Realizarea de zboruri directe între orice aeroport situat în Italia şi orice aeroport situat în Spania este interzis de pe 11 martie, la miezul nopţii, şi până pe 25.


Guvernele străine izolează Italia

Una după alta, multe țări europene impun restricții și interdicții catre si dinspre Italia, pentru circulația persoanelor din cauza transmiterii necontrolate a încoronării. 
Primul ministru italian, Fred Fredsen, a anunțat suspendarea traficului aerian din zonele „roșii” italiene în Danemarca, Danemarca va suspenda în continuare zborurile către și dinspre Iran și Coreea de Sud.

- Autoritatea greacă pentru aviația civilă a anunțat pe 9 martie că toate zborurile către și dinspre nordul Italiei au fost suspendate de toate aeroporturile elene și toate companiile aeriene până la 23 martie 2020. 

- Autoritățile malteze au interzis cetățenilor să călătorească în Italia. Toate zborurile către Italia vor fi suspendate imediat, în timp ce vapoarele care leagă Malta de Sicilia vor fi folosite zilnic pentru transportul de droguri și mărfuri.

- Compania aeriană britanică anunțat astăzi că a amânat toate zborurile curente către Italia , după restricțiile impuse în întreaga țară , din cauza epidemiei de Covid-19.

- Serbia a închis astăzi frontiera pentru vizitatorii din țările cele mai afectate de izbucnirea încoronării, pentru a preveni răspândirea bolii. Interdicția temporară este pentru oricine soseste din Italia, pentru unele provincii din China, Coreea de Sud, Iran și Elveția.

- Hong Kong , va pune în carantină toți vizitatorii din Italia și părți din Franța, Germania și Japonia timp de două săptămâni , începând de vineri, 13 martie , în scopul de a preveni răspândirea coronavirusului.

- Kazahstan - care până acum nu a raportat un focar, deși se învecinează cu China, a interzis călătorii din Italia.

- Marocul și Tunisia suspendă de asemenea toate călătoriile către și din Italia.

- Primul ministru marocan, Saad Edin El Othman, a anunțat astăzi că țara sa suspendă toate călătoriile din Italia și din Italia din cauza epidemiei de coronavirus.

- Tunisia a anunțat aseară că suspendă toate zborurile și itinerariile către și dinspre Italia, cu singura excepție a unui serviciu aerian către și dinspre Roma.
- Franța, Germania și Spania începând cu 12 martie vor suspenda calatoriile.

Guvernul sârb a decis astăzi să interzică temporar intrarea resortisanților străini din țări și zone afectate de coronavirus în țară.

Această decizie se aplică tuturor străinilor care au vizitat sau provin din Italia, Iran, Coreea de Sud, estul Chinei și unele zone ale Elveției, decizie luată pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în urma unei recomandări a Comisiei Naționale de Sănătate Publică.
Guvernul a interzis personalului medical și asistent medical să călătorească în străinătate, în special în țările în care virusul este exacerbat.



wizz-air

Wizz Air suspendă cursele pe toate rutele către Tel Aviv şi Eilat 


î
Incepând cu 12 martie, în urma deciziei autorităţilor israeliene de a introduce carantina de 14 zile pentru toţi pasagerii care sosesc în ţară. Şi suspendarea zborurilor către Italia a fost extinsă.

Potrivit unui comunicat transmis de companie, zborurile din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara vor fi suspendate până pe 23 martie, inclusiv.

Referitor la zborurile către Italia, suspendate iniţial până pe 23 martie, măsura se extinde până pe 3 aprilie.


Malta a suspendat toate legăturile de transport de pasageri cu Italia

Prim-ministrul maltez Robert Abela a anunţat, într-o conferinţă de presă, că toate zborurile între ţara sa şi Italia sunt suspendate, măsură ce intră în vigoare imediat. Un serviciu zilnic de feribot între Sicilia şi Malta va fi folosit doar pentru transportul de medicamente şi mărfuri.

Tunisia, a anunţat luni suspendarea legăturilor maritime cu Italia, ca măsură de precauţie împotriva propagării epidemiei.

În ce priveşte transportul aerian, s-a decis limitarea zborurilor dinspre Italia.

Măsurile vor fi aplicate până la 4 aprilie, cu posibilitatea de modificare a perioadei, în funcţie de evoluţia situaţiei.


Update: 09.03.2020

Cetățenii străini nu vor putea veni în Republica Moldova cu avionul din țările unde există focare de coronavirus, inclusiv Italia, Iranul, China și Corea de Sud, a decis luni seara Comisia extraordinară de sănătate publică prezidată de premierul Ion Chicu.


Companiile aeriene care efectuează zboruri din aceste țări spre aeroportul internațional Chișinău au fost obligate să interzică îmbarcarea străinilor, cu excepția celor stabiliți cu traiul pe teritoriul R. Moldova și apatrizilor. Vor putea călători cu avionul din aceste țări spre Chișinău numai cei care fac dovada că dețin cetățenia R. Moldova, chiar dacă se află în străinătate cu pașapoarte eliberate de alte țări.


Decizia a fost luată la sugestia de lini dimineață a președintelui Igor Dodon. Dacă românii interzic zborurile spre România, ei toți o să zboare la Chișinău și de aici o să meargă spre casa cu mașina.


Grecia suspendă toate zborurile către nordul Italiei 

Grecia a suspendat toate zborurile către și dinspre nordul Italiei ca parte a măsurilor de combatere a răspândirii coronavirusului, a declarat luni autoritatea aviației civile.

Suspendarea are efect imediat și va dura până pe 23 martie, cuprinzând toate aeroporturile din regiunile italiene de nord din Emilia Romagna, Piemonte, Lombardia și Veneto și aplicând tuturor companiilor aeriene.




ryanairRyanair a anunțat anularea pentru zborurile lor către / dinspre și din Italia, din cauza răspândirii continue a coronavirusului.

Reducerile au fost luate în urma deciziei guvernului italian de a „bloca” călătoriile către și din spre Zona Rosie din nordul Italiei.

Ryanair va suspenda toate zborurile interne italiene către / dinspre Bergamo, Malpensa, Parma și Treviso de la miezul nopții marți, 10 martie până la miezul nopții, 8 aprilie.

Un program grav redus de zboruri internaționale către / dinspre Bergamo, Malpensa, Veneția, Parma, Rimini și Treviso va funcționa de la miezul nopții de joi, 12 martie până miercuri, 8 aprilie.
Acestea vor rula doar vineri, sâmbătă, duminică și luni.

Orice rute cu frecvențe multi-zilnice (de exemplu, Stansted către Malpensa) vor fi restricționate la un zbor pe zi în fiecare din aceste patru zile.

Întrucât mii de vizitatori non-italieni se află în prezent în Lombardia și în alte regiuni afectate, Ryanair a spus că trebuie să continue să funcționeze acest program săptămânal restrâns de patru zile spre / dinspre Italia de Nord pentru repatrierea acestor cetățeni non-italieni.



Slovacia: Toate zborurile de pe aeroporturile internaționale slovace către Italia sunt interzise începând de luni, 9 martie.

Excursiile școlare și excursiile în străinătate sunt interzise.

Campania de informare se va desfășura la trecerea frontierei cu Austria - Berg, Kittsee și Jarovce. 

Începând cu ora 16:00, vineri, 6 martie, vor exista verificări suplimentare la aceste treceri de frontieră. Inclusiv verificari pentru simptomele coronavirusului.



Guvernul albanez a decis luni anularea zborurilor directe spre nordul Italiei, după confirmarea primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus.



india-permis-papIndia: Arunachal  Pradesh interzice intrarea străinilor

Guvernul Arunachal Pradesh a decis să suspende temporar eliberarea de autorizații pentru arii protejate ( PAP ) către străini pentru a verifica răspândirea coronavirusului.
Străinii solicită PAP-urilor să intre în statul care împarte o frontieră cu China .
Secretarul șef Naresh Kumar a îndrumat toate autoritățile emitente de PAP să suspende eliberarea autorizațiilor până la alte ordine.
Mișcarea vine la câteva zile după ce Sikkim a anunțat borduri similare cu privire la vizita străinilor. Regatul Himalaya din Bhutan și-a închis și granițele vizitatorilor străini timp de două săptămâni în efortul de a limita impactul bolii.


quatarRestrictii intrare în Qatar

În conformitate cu diverse avertismente de sănătate la nivel mondial și în conformitate cu circularul Ministerului Sănătății Publice din Qatar, se aplică următoarele restricții de intrare:

Pasagerii care călătoresc din China, Iran, Coreea de Sud și Italia, sunt acceptati doar călătorii cu conexiuni ulterioare prin Aeroportul Internațional Hamad. Cetățenii Qatarilor și cei care dețin un permis de rezidență din Qatar sunt scutiți de decizia menționată mai sus, însă acestor pasageri li se va cere să rămână într-o unitate de carantină timp de 14 zile.

Toți pasagerii care sosesc din Hong Kong, Japonia și Singapore vor fi examinați, iar cei care prezintă simptome ale bolii vor fi luați pentru testări suplimentare. Pasagerii care returnează rezultatele pozitive ale testelor vor fi admiși în centrele de tratament conform măsurilor Ministerului Sănătății Publice. 

În conformitate cu circularul de la Autoritatea de aviație civilă din Qatar (QCAA) privind prevenirea răspândirii Coronavirus, Qatar Airways este interzis să transporte toți pasagerii din Egipt prin orice punct intermediar, inclusiv cei care dețin un permis de rezidență Qatar. . Cetățenii Qatarilor sunt scutiți de decizia menționată mai sus, însă li se va cere să rămână într-o unitate de carantină timp de 14 zile.



Zborurile spre si dinspre Italia, suspendate pana pe 31 martie 2020

Romanii care vin din Italia, China, Iran intra in carantina. 

S-a decis anularea zborurilor din Italia catre Romania si din Romania catre Italia din data de 9 martie pana in 31 martie 2020,  pentru toti operatorii aerieni, pe toate aeroporturile din tara.

Operatorii aerieni au obligatia de a nu permite imbarcarea cetatenilor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, catre Romania cu escala.

Se permite accesul in Romania al cetatenilor straini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, pe orice cale de acces.




Update: 08.03.2020

aeroport-timisoaraZborurile operate de pe Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" Timişoara spre şi dinspre aeroporturile italiene din Treviso şi Bergamo vor fi suspendate până în data de 3 aprilie.


Cele două rute, operate de către compania aeriană Wizz Air, vor fi anulate până în data de 3 aprilie 2020. Pasagerii să ţină legătura cu compania aeriană pentru mai multe informaţii referitoare la zborurile pentru care şi-au achiziţionat biletele de călătorie.

Potrivit administraţiei aeroportului, s-au implementat o serie de măsuri de prevenire şi acţiune în cazul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus. 



alitaliaCompania aeriana Alitalia suspendă zborurile către şi dinspre un important aeroport de lângă Milano

Vor fi suspendate zborurile naţionale şi internaţionale către şi dinspre aerportul Malpensa din Milano, începând de luni, 9 martie 2020.

Guvernul a dat ordin de carantină în mai multe zone din nordul ţării, pe fondul epidemiei de coronavirus, informează Reuters.

Vor rămâne funcţionale doar zborurile de la aeroportul mai mic, Linate, din Milano şi vor fi reduce numărul de curse între Veneţia şi Roma.

Cursele internaţionale vor fi efectuate de pe aeroportul Fiumicino din Roma. Noua măsură va fi valabilă cel puţin până la data de 3 aprilie, au mai spus reprezentanţii Alitalia.


iranairCompania aeriană IranAir a suspendat toate zborurile către Europa.

Cele mai multe curse IranAir către Europa au ca destinaţie Germania, Marea Britanie, Franţa şi Italia.
Decizia a fost luată în contextul epidemiei de coronavirus care afectează Iranul şi mai multe state europene.


Update: 07.03.2020

SUA: Restricții de călătorie

SUA au început screeningul pentru intrarea în sănătate publică pe aeroporturile cheie , care se ocupă cu majoritatea călătorilor din China, la 17 ianuarie 2020. Primele aeroporturi din listă includ cele din San Francisco, New York și Los Angeles, urmate de Atlanta și Chicago.

Președintele SUA a semnat o proclamație la 31 ianuarie prin care interzice intrarea tuturor persoanelor din China sau a celor care au tranzitat prin China cu 14 zile înainte de intrarea în SUA. Cu toate acestea, interdicția nu a inclus rezidenții și deținătorii de vize permanente.

De asemenea, guvernul a atribuit 11 aeroporturi desemnate pentru toate zborurile care transportau persoane din China sau cele care au fost în China. Aceste aeroporturi sunt echipate cu servicii de sănătate publică îmbunătățite pentru a combate răspândirea bolii.

În prezent, țara a emis sfaturi de călătorie de nivel 3 în China, Irak, Coreea de Sud și Italia, avize de călătorie de nivel 2 în Japonia și aviz de nivel 1 către Hong Kong.


Update: 06.03.2020

Rusia a anunţat vineri închiderea frontierelor sale pentru cetăţenii străini care sosesc din Iran pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Serviciul federal de securitate, va închide temporar trecerea la frontiera rusă pentru cetăţenii străini care vin din Iran pentru a lucra, studia sau călători în Rusia.
Închiderea graniţelor va avea loc vineri de la miezul nopţii pentru a opri răspândirea noului coronavirus pe teritoriul rusesc.

Austria interzice zborurile directe către:

Coreea de Sud, Iran și orașele italiene Milano și Bologna, din cauza modului în care virusul s-a răspândit acolo.

Slovacia: Măsuri emise în după-amiaza zilei de 6 martie

Toate zborurile de pe aeroporturile internaționale slovace către Italia vor fi interzise începând de luni, 9 martie.
Excursiile școlare și excursiile în străinătate vor fi interzise.
Campania de informare se va desfășura la trecerea frontierei cu Austria - Berg, Kittsee și Jarovce. Începând cu ora 16:00, vineri, 6 martie, vor exista verificări suplimentare la aceste treceri de frontieră, salvatorii vor verifica oamenii pentru simptomele coronavirusului.


Irak a interzis accesul călătorilor care provin din Franța și Spania, deoarece încearcă să împiedice răspândirea coronavirusului.

Interdicția nu se extinde asupra cetățenilor irakieni și diplomaților străini.

Comerțul peste hotare cu Kuweit și Iran va fi suspendat în perioada 8-15 martie.


Update: 04.03.2020

Coreea de Sud suspendă vizele pentru japonezi din cauza coronavirusului

Coreea de Sud a declarat, vineri, că va suspenda vizele și renunțările la viză pentru Japonia, ca răspuns la restricțiile de călătorie de la Tokio asupra coreenilor.
În prezent, japonezii pot vizita Coreea de Sud timp de 90 de zile fără viză, iar cei deja aflați în țară li se va permite să rămână pentru acea perioadă.
Mișcările coreene au apărut la doar câteva ore după ce Seoul l-a convocat pe trimisul japonez pentru a protesta împotriva deciziei Japoniei de a pune în carantină vizitatorii sud-coreeni timp de două săptămâni.

Update: 04.03.2020

Compania germană Lufthansa își suspendă zborurile către Israel începând din 8 martie

Compania aeriană Lufthansa a anunțat joi că-și suspendă toate zborurile către Israel începând cu data de 8 martie, ca urmare a deciziei acestei țări de a interzice accesul pe teritoriul său al cetățenilor din mai multe țări europene, Franța, Elveția și Austria, inclusiv Germania, pentru a evita propagarea noului coronavirus. 
Unele zboruri pentru vineri și sâmbătă către Tel Aviv au fost deja anulate, iar membrii echipajelor sunt și ei afectați de aceste restricții israeliene.
Lufthansa și filialele sale Swiss și Austrian Airlines vor aplica această măsură de suspendare a curselor către Israel până la data de 28 martie. 



Update: 04.03.2020

Israelul a ordonat, miercuri, călătorilor care sosesc din Germania, Franța, Spania, Austria și Elveția să intre în carantină acasă

Israelul a impus deja măsura cu privire la zborurile din Italia, China și Singapore. Israelienii care zboară acasă din Germania, Franța, Spania, Austria și Elveția vor trebui să rămână acasă timp de 14 zile in carantina.
Anunțând că extinde restricția pentru a include încă patru țări europene, Ministerul Sănătății a dispus, de asemenea, ca toate conferințele internaționale din Israel să fie anulate și interzise întrunirile a peste 5.000 de participanți.



atlassib

Compania Atlassib anunța că, începând cu 1 martie, sistează cursele spre România din zonele cele mai afectate de coronavirus din Italia.

Incepand cu 01.03.2020, se sisteaza complet cursele cu oprire în regiunile Lombardia (Milano, Bergamo, Brescia, Cremona) și Veneto (Verona, Vicenza Padova, Rovigo) pentru o perioadă de 2 săptămâni.
Toate autocarele ATLASSIB&ATLANTIC TRAVELS INTERNATIONAL nu vor opera ÎMBARCĂRI din zonele Lombardia și Veneto, acestea fiind evitate complet.
Celelalte curse operate de către ATLASSIB&ATLANTIC TRAVELS INTERNATIONAL pe teritoriul Italiei se vor desfășura normal. De asemenea, cursele cu plecare din România, cu debarcare de pasageri în Milano, Bergamo, Brescia, Cremona, Verona, Vicenza Padova, și Rovigo, se vor desfășura normal, până la noi indicații ale autorităților.



Wizz-Air

Wizz Air a declarat că va reduce frecvența rutelor sale din România, Polonia, Italia și Israel, 

reducând două treimi din toate zborurile pe rutele afectate pe parcursul a trei săptămâni între 11 martie și 2 aprilie și a adăugat că ar putea reduce și mai mult capacitatea cu aproximativ 10 % în trimestrul următor.

Cehia: Guvernul decide să suspende zborurile către și dinspre Italia (Milano, Veneția, Bergamo și Bologna) și Coreea de Sud pe fondul unui focar de coronavirus (2019-nCoV).

Acest lucru a fost anunțat de premierul Andrej Babiš, după întâlnirea cu Consiliul de Securitate de Stat.

Republica Cehă negociază acest pas cu Comisia Europeană și se așteaptă să limiteze zborurile din și către Italia timp de 14 zile.

Din cauza coronavirusului, Blue Air renunță la unele zboruri spre Italia operate de pe Aeroportul Bacău

Pe rute interntionale si domestice in Italia, în perioada 17 – 31 martie 2020 sunt anulate urmatoarele zboruri:
0B 2911/2912 Bacau – Milano Bergamo – Bacau 30-03-20
0B 2915/2916 Bacau – Roma Fiumicino – Bacau 31-03-20
0B 2917/2918 Bacau – Bologna – Bacau 17-03-20
0B 2917/2918 Bacau – Bologna – Bacau 31-03-20



Update: 02.03.2020

Comunicat: lufthansa.com

Lufthansa Group extinde suspensiile de zbor în China continentală
Zborurile către Beijing, Shanghai, Nanjing, Shenyang și Qingdao vor fi suspendate până pe 28 martie

Operațiunile de zbor spre / dinspre Hong Kong vor fi reduse în martie.
Siguranța pasagerilor și a angajaților este o prioritate principală pentru Lufthansa Group. După ce a evaluat amănunțit toate informațiile disponibile în prezent cu privire la coronavirus, Lufthansa Group a decis să-și suspende în continuare zborurile Lufthansa, SWISS și Austrian Airlines către / dinspre Beijing și Shanghai până la 28 martie.

Inițial, zborurile au fost suspendate până la 29 februarie. , Shenyang și Qingdao vor continua să rămână pe loc până la sfârșitul programului de iarnă pe 28 martie. Operațiunile de zbor spre / dinspre Hong Kong vor fi reduse în martie.

Grupul Lufthansa va monitoriza continuu situația coronavirusului și este în contact cu autoritățile responsabile. Lufthansa Group oferă rambursare sau rezervare gratuită pentru zboruri către / dinspre China continentală.

Restrictii granital si anulare zboruri Update: 01.03.2020

Turcia anulează cursele aeriene spre mai multe țări

Toate cursele aeriene comerciale spre şi dinspre Italia, Irak şi Coreea de Sud au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus.

Măsura intră în vigoare duminică la ora locală 12:00, a precizat ministrul turc, adăugând că graniţa terestră a Turciei cu Irakul a fost de asemenea închisă.

În urmă cu câteva zile, Turcia a anulat cursele aeriene comerciale spre şi dinspre China şi Iran.

Update 29.02.2020

America: restrictii asupra calatorilor din Iran

Oficialii americani au declarat sâmbătă că restricțiile asupra călătorilor din Iran vor fi extinse pentru a include resortisanții străini care au vizitat această țară în ultimele 14 zile ca parte a efortului de a reduce răspândirea coronavirusului în Statele Unite.


Preluare date de pe: Ministerul Afacerilor Externe

Republica Elenă - închidere frontieră terestră dintre R. Elenă și Turcia

Tip:  Atenţionare de călătorie / Data:  29.02.2020
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că, în conformitate cu datele transmise de oficialitățile locale, începând cu dimineața zilei de sâmbătă, 29 februarie 2020, frontiera terestră dintre Republica Elenă și Turcia, în zona Kastanies (regiunea Evros), va fi închisă circulației tuturor categoriilor de persoane și mărfuri. 
De asemenea, oficialii eleni au declarat că vor fi adoptate măsuri de control sporite pe sectoarele de frontieră terestră/maritimă cu Turcia. Aceste masuri sunt anunțate pentru o perioadă nedeterminată de timp, nefiind indicată data la care punctele de trecere a frontierei vor redeveni operaționale și circulația de persoane/bunuri va fi reluată.
Persoanele și autovehiculele care urmau să tranziteze această zonă sunt redirecționate să-și continue călătoria prin Bulgaria.
Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088 , apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Update 28.02.2020

Rusia, a interzis temporar cetățenii iranieni să intre în Rusia și va restricționa intrarea cetățenilor sud-coreeni de la 1 martie ca o precauție împotriva răspândirii coronavirusului

Guvernul a spus că nu va permite accesul nici unui cetățean străin care călătorește din Iran sau Coreea de Sud și a ordonat Ministerului de Externe să suspende eliberarea vizelor către cetățenii iranieni, a informat agenția RIA.

Noua Zeelandă a declarat că impune restricții temporare vizitatorilor din Iran, unde numărul mortilor cauzate de coronavirus a crescut la 26


Update 27.02.2020 / ora 22:00

Arabia Saudită a suspendat „temporar” intrarea pelerinilor care merg la Mecca pe teritoriul său pentru „a preveni pătrunderea noului coronavirus în regat”

Deasemenea suspenda intrarea în ţară pentru călătorii cu vize turistice şi provenind din ţări afectate de coronavirus.

Update 27.02.2020 / ora 16:00

Irakul a interzis trecerea graniţei de către cetăţeni iranieni, de teama coronavirusului.

Iraqi Airways a suspendat zborurile în Iran, ca măsură de protecţie faţă de epidemia de coronavirus.

Kuwait Airways a suspendat de joi toate zborurile spre Iran, la recomandarea Ministerului Sănătăţii din Kuweit, de teama epidemiei de coronavirus din această ţară.

Rusia suspendă zborurile aeriene cu Coreea de Sud începând cu 1 martie

Pe 26, vicepremierul rus Golikova a anunțat la Moscova că, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, începând cu 1 martie, cu excepția zborurilor regulate ale Aeroflot Rusia va suspenda zborurile aeriene cu Coreea de Sud în afara zborurilor charter și zborurilor charter ale companiilor aeriene „Aurora”.
Datorită noii epidemii de coronavirus din Iran, Rusia va suspenda eliberarea vizelor pentru cetățenii iranieni, incepand cu 28 ianuarie 2020, cu excepția vizelor de afaceri și a vizelor umanitare.

Israel respinge pasagerii din Italia

Autoritatea israeliană pentru imigrări a refuzat, pe baza noilor dispoziții adoptate astăzi, intrarea în țară pentru pasagerii care călătoresc din Italia.

25 de pasageri din Italia, veniti cu avionul de pe aeroportul din Bergamo: 19 cetățeni italieni și alții străini au fost intorsi inapoi, de pe aeroportul din Tel Aviv.
Inspectorii de imigrare au refuzat intrarea pentru 23 de pasageri ce au aterizat pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv pe un zbor din Veneția și alți 9 pe un zbor din Milano. La acestea trebuie adăugate altele ale unui zbor din Roma.
Ministerul Sănătății israelian a emis un avertisment de călătorie complet în Italia, îndemnând cetățenii israelieni să nu călătorească în Italia și reamintind publicului că oricine se întoarce din Italia trebuie să fie imediat pus în carantă timp de 14 zile.

Ambasadorul Israelului in Italia: „Restricții nu numai la italieni”

Toti cetatenii care provin sau au rămas în ultimele 14 zile în Italia, precum și în alte țări implicate deja într-o astfel de măsură (China, Macao, Singapore, Hong Kong, Thailanda, Japonia și Coreea de Nord).

Comentarii

Postări populare

Situatia la nivel mondial / Coronavirusul se raspandeste rapid in toata lumea

Coronavirusul a ajuns si in Romania - Cazurile de infectii incep sa se inmulteasca/ Situatia in tara

Tari afectate - numarul cazurilor de infectie cu coronavirus

Situatia epidemiologica in Italia / Cazurile de coronavirus in Italia continuă să crească.

Coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 - COVID-19

Romania: Masuri de urgenta pentru prevenirea epidemiei de coronavirus

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / aprilie 2020

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / martie 2020

Judetul Bacau - Epidemia este controlata / 3 decese noi de coronavirus și în Bacău.

Informatii utile

Sunt utile mastile?

Pentru persoanele sănătoase, măștile sunt inutile.
Măștile medicale NU servesc la protejarea celor sănătoși, ele servesc ca măsură de precauție pentru cei bolnavi și pentru medici.

De ce e bine sa donezi sange daca te-ai vindecat de coronavirus?

Pentru ca sangele celui vindecat contine anticorpi care il vor ajuta pe cel bolnav sa lupte mai usor cu infectia si sa se vindece mai repede.

Exista tratament impotriva infectiei cu noul coronavirus?

NU, nu exista inca nici un tratament / vaccin !



M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?

M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?
Exista tratament pentru coronavirus? Pentru noul SARS coronavirus CoV-2, oficialii din domeniul sănătății estimează o perioadă de...

Etichete

Afișați mai multe