Studii / Experimente pe cei infectati: tratamente folosite pentru tratare coronavirus (COVID-19 )

Momentan nu există nici un fel de studiu care să demonstreze ca exista un medicament sau un vaccin care sa trateze pacientii infectati cu coronavirus.

Cercetătorii din întreaga lume sunt în curs de cercetare, pentru a dezvolta potențiale vaccinuri și medicamente pentru a lupta împotriva noului coronavirus. Este aproape sigur că în lupta împotriva COVID-19 va fi nevoie de medicamente inovatoare...

McLellan, profesor asociat de biociențe moleculare la Universitate. din Texas - Austin,  crede ca un vaccin ar putea să fie gata in aproximativ 18 până la 24 de luni. Acesta este "încă destul de rapid în comparație cu dezvoltarea normală a vaccinului, care ar putea dura 10 ani", a spus el.
Experimentele trebuie sa se faca pe o mulțime de pacienti  infectati pentru a putea crea vaccinurile cele mai eficiente în cel mai scurt timp posibil.

Un grup de cercetători și-au dat seama de structura moleculară a unei proteine ​​cheie pe care coronavirusul o folosește pentru a invada celulele umane, ceea ce ar putea deschide ușa dezvoltării unui vaccin, potrivit unor noi descoperiri.

Cercetările anterioare au relevat că coronavirusurile invadează celulele prin așa-numitele proteine ​​„spike”, dar acele proteine ​​iau forme diferite în coronavirusuri diferite. Determinarea formei proteinei spike în SARS-Cov-2 este cheia pentru a descoperi cum actioneaza virusul.

De la aparitia coronavirusului au fost studiate/testate diferite medicamente dar pana acum nu exista nici o confirmare sigura ca s-a gasit solutia.


Update: 13.04.2020

Studiu cu clorochină pe bolnavii de COVID, sistat în Brazilia. După 6 zile, 11 pacienți au făcut stop cardiac

Clorochina este o versiune mai veche a hidroxiclorochinei.

Un studiu derulat în Brazilia pe clorochină, medicamentul antimalarie pe care Donald Trump l-a anunțat ca remediu pentru COVID-19, a fost sistat după 6 zile. Efectele secundare au apărut neașteptat de repede și de violent, scrie New York Times.

81 de bolnavi de COVID-19 internați în spitalul din Manau au fost incluși în cercetare, împărțiți în două grupuri.

Celor din primul grup li s-au prescris 450 mg de clorochină de două ori pe zi, timp de 5 zile. Celor din al doilea grup, 600 mg, pentru 10 zile.

După trei zile însă, medicii au observat că bolnavii cărora le fusese administrată doza mai mare de clorochină prezintă aritmii (tulburări de ritm cardiac). După alte trei zile, 11 pacienți au făcut stop cardiac și nu au mai putut fi resuscitați.

În acel moment, studiul a fost oprit.

Studiul acesta e dovada că administrarea de clorochină poate duce la stop cardiac.
Dr. David Juurlink, internist, șeful departamentului de farmacie clinică de la Universitatea din Toronto:
Pacienților cu COVID care a luate parte la
acest studiu li s-a administrat și azitromicină, un antibiotic care, la rându-i,
implică riscuri cardiace.
Medicii din spitale din SUA au în protocolul tratării bolnavilor infectați cu noul coronavirus azitromicina, adesea în combinație cu hidroclorochină.

În Suedia însă, medici din mai multe spitale au sistat acest tratament, speriați de efectele secundare.



Update: 18.03.2020

Remdesivir tocmai a fost aprobat în Republica Cehă pentru a fi utilizat în unele cazuri COVID19 de către Institutul de Stat Ceh pentru Controlul Drogurilor (formularul de semnătură ministru al sănătății este în așteptare și este așteptat în curând).

„Există un singur medicament chiar acum, care credem că poate avea o eficacitate reală”, a spus Bruce Aylward, de la Organizația Mondială a Sănătății, luna trecută. - Și asta este Remdesivir.
În prezent, nu există terapii aprobate pentru nici o infecție cu coronavirus.
Remdesivir este testat acum în cinci studii clinice Covid-19. Primele rezultate ale studiului sunt așteptate luna viitoare.



Update: 16.03.2020

Primul studiu de vaccin contra coronavirusului lansat de Kaiser Permanente

La 16 martie 2020, Kaiser Permanente Washington Health Research Institute (KPWHRI) a inceput testarea unui vaccin experimental ( in faza 1 ) pentru noul coronavirus, SARS-CoV-2, pe 4 voluntari.
Până în prezent, nu a fost lansat nici un vaccin experimental pentru acest virus, care provoacă COVID-19. Recrutarea voluntarilor pentru acest studiu clinic a inceput pe 3 martie.

„Suntem mândri că Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) ne-a selectat pentru a efectua acest proces inovator”, a spus Lisa Jackson, MD, MPH, investigator senior la KPWHRI. „Suntem bine pregătiți și ne concentrăm să ajutăm să abordăm această situație în evoluție a sănătății.” Dr. Jackson este cercetătorul principal al studiului, finanțat de Institutele Naționale de Sănătate din SUA.

Găsirea unui vaccin sigur și eficient pentru a preveni infecția cu SARS-CoV-2 este o prioritate de sănătate publică urgentă, a declarat directorul NIAID, Anthony S. Fauci, MD, într-un comunicat de presă NIAID . „Acest studiu de faza 1, lansat cu viteză record, este un prim pas important spre atingerea acestui obiectiv.”

Vaccinul experimental se numește ARNm-1273 și este produs de Moderna. Vaccinul este realizat folosind un proces nou, care este mult mai rapid decât metodele mai vechi de a face vaccinuri. Nu conține nici o parte a coronavirusului real și nu poate provoca infecție. În schimb, include un segment scurt de ARN mesager care este realizat într-un laborator.

Testarea este la inceput, se cauta voluntari
Participanții la studiu trebuie să fie adulți sănătoși din zona Seattle, cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani. Pentru a fi eligibili, nu pot avea anumite condiții de sănătate care afectează sistemul imunitar și nu pot lua medicamente care afectează sistemul imunitar.

Studiul inițial este un mic test „faza 1” care implica 45 de participanți - parte a unui proces în 3 faze care examinează potențialul vaccin. În această primă fază, cercetătorii KPWHRI testează siguranța diferitelor doze și dacă aceste doze produc un răspuns imun. Studiile din faza 1 nu studiază eficacitatea vaccinului în prevenirea infecției cu coronavirus. Această lucrare vine într-o fază ulterioară a cercetării vaccinului.

Pregatirea si testarea KPWHRI
Echipa de cercetare a vaccinului KPWHRI a început pregătirile pentru posibilitatea unui proces de îndată ce au primit apelul pe 28 ianuarie. Echipa are experiență în efectuarea acestor tipuri de studii, inclusiv testarea altor vaccinuri de investigare împotriva gripei „porcine” și „păsări”. KPWHRI a devenit un site VTEU în 2007 și este singurul dintre cele 9 centre VTEU din țară care nu sunt găzduite la un centru medical universitar. Din 1962, VTEU au jucat un rol cheie în dezvoltarea de vaccinuri și terapii noi și îmbunătățite împotriva bolilor infecțioase.

În prezent nu există niciun vaccin dovedit a proteja împotriva infecției cu SARS-CoV-2. Un vaccin este necesar urgent din mai multe motive importante:

Numărul mare de persoane infectate
Capacitatea virusului de a se răspândi de la persoană la persoană
Răspândirea virusului pe atâtea zone geografice

Ce ar trebui să facă oamenii dacă sunt interesați să participe?
Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, care locuiesc sau lucrează în zona Seattle și cred că ar putea dori să facă parte din acest studiu, sunt invitate să acceseze site-ul corona.kpwashingtonresearch.org .

Primii voluntari pe care a inceput testarea experimentala

Jennifer Haller, voluntară de studiu clinic, primește prima injecție de vaccin de investigație pentru coronavirus.


Neal Browning este al doilea voluntar care a primit vaccinul experimental COVID-19 în studiul clinic susținut de NIH din Seattle.



Update: 09.03.2020

migal-institute-israel

Oamenii de știință de la MIGAL Research Institute din Israel ( in orasul Galilee ) se așteaptă să înceapă producerea unui vaccin contra Covid-19 în următoarele opt zece săptămâni, pe baza vaccinului lor coronavirus infecțios cu virusul bronșitei infecțioase (IBV).


Echipa a dezvoltat vaccinul IBV după patru ani de cercetare, finanțat de Ministerul Științei și Tehnologiei din țară și realizat în alianță cu Ministerul Agriculturii. În prezent, echipa lucrează la aprobări pentru testarea in vivo și inițierea producției.
IBV este o boală care afectează păsările de curte, iar noul vaccin s-a dovedit a fi eficient în studiile pre-clinice la Institutul Volcani.

Cercetătorii au descoperit un potențial candidat la vaccinul Covid-19 ca produs secundar al vaccinului IBV. Ei au făcut modificări genetice pentru a adapta vaccinul IBV la tulpina umană a noului coronavirus.

Conform descoperirilor cercetărilor, coronavirusul de pasăre are similaritate genetică ridicată cu Covid-19 și folosește același mecanism pentru infecție.

David Zigdon, directorul general al MIGAL Galilee Research Institute, a declarat: „Având în vedere nevoia globală urgentă de vaccin contra coronavirusului uman, facem tot ce putem pentru a accelera dezvoltarea. Scopul nostru este să producem vaccinul în următoarele opt până la zece săptămâni și să obținem aprobarea de siguranță în 90 de zile.

Vaccinul se va lua pe cale orala, ceea ce îl va face accesibil publicului larg. În prezent, sunt discuții intense cu potențiali parteneri care pot ajuta la accelerarea etapei de studii clinice pe oameni și la accelerarea finalizării dezvoltării produsului final și a activităților de reglementare.

Liderul grupului MIGAL Biotehnologie Dr. Chen Katz observă că cadrul științific al vaccinului provine dintr-un nou vector de exprimare a proteinelor.

Vectorul formează și generează o proteină chimică solubilă, care livrează antigenul viral în țesuturile mucoasei prin intermediul endocitozei auto-activate. Acest lucru stimulează organismul să formeze anticorpi împotriva virusului.

În studiile preclinice, s-a constatat că vaccinarea orală declanșează niveluri ridicate de anticorpi anti-IBV specifici.


Update: 08.03.2020

Informatii si inscrieri pe site-ul: clinicaltrials.gov

vaccine


Studiu clinic pentru testarea vaccinului: Studiul de siguranță și imunogenitate a vaccinului 2019-nCoV (mRNA-1273) pentru a preveni infecția cu SARS-CoV-2

Rezumat scurt:

Este vorba de o fază I, cu etichetă deschisă, cu o probă clinică de doză la bărbați și femei care nu sunt însărcinate, cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, inclusiv, care sunt în stare bună de sănătate și îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate.
Acest studiu clinic este conceput pentru a evalua siguranța, reactivitatea și imunogenitatea mRNA-1273 fabricate de ModernaTX, Inc. mRNA-1273 este un nou vaccin pe bază de mRNA incapsulat cu nanoparticule lipidice (LNP), care codifică pentru o lungime întreagă, stabilizată de preferință proteină spike (S) a coronavirusului nou-nul 2019 (nCoV).
Înscrierea se va face pe un singur site intern. Patruzeci și cinci de subiecți vor fi înscriși într-una dintre cele trei cohorte și vor primi o injecție intramusculară (IM) de mARN-1273 în Zilele 1 și 29 în mușchiul deltoid. Subiecții vor fi urmați prin 12 luni după a doua vaccinare (ziua 394).

Descriere detaliata:

Este vorba de o fază I, cu etichetă deschisă, cu o probă clinică de doză la bărbați și femei care nu sunt însărcinate, cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, inclusiv, care sunt în stare bună de sănătate și îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate. Acest studiu clinic este conceput pentru a evalua siguranța, reactivitatea și imunogenitatea mRNA-1273 fabricate de ModernaTX, Inc. mRNA-1273 este un nou vaccin pe bază de mRNA incapsulat cu nanoparticule lipidice (LNP), care codifică pentru o lungime întreagă, stabilizată de preferință proteină spike (S) a coronavirusului nou-nul 2019 (nCoV). Înscrierea se va face pe un singur site intern. Patruzeci și cinci de subiecți vor fi înscriși într-una din cele trei cohorte (25 micrograme [mcg], 100 mcg, 250 mcg). Subiecții vor primi o injecție intramusculară (IM) (0,5 mililitri [mL]) de mRNA-1273 în zilele 1 și 29 în mușchiul deltoid și vor fi urmăriți prin 12 luni după a doua vaccinare (ziua 394). Vizitele de urmărire vor avea loc la 1, 2 și 4 săptămâni după fiecare vaccinare (zilele 8, 15, 29, 36, 43 și 57), precum și la 3, 6 și 12 luni după a doua vaccinare (zilele 119, 209 și 394 ). Obiectivul principal este de a evalua siguranța și reactivitatea unui program de vaccinare cu 2 doze de mRNA-1273, administrat la 28 de zile distanță, în 3 doze la adulți sănătoși. Obiectivul secundar este de a evalua imunogenitatea măsurată de IgG ELISA la proteina S-2019CVV S în urma unui program de vaccinare cu 2 doze de mRNA-1273 în ziua 57. la 3 doze la adulți sănătoși. Obiectivul secundar este de a evalua imunogenitatea măsurată de IgG ELISA la proteina S-2019CVV S în urma unui program de vaccinare cu 2 doze de mRNA-1273 în ziua 57. la 3 doze la adulți sănătoși. Obiectivul secundar este de a evalua imunogenitatea măsurată de IgG ELISA la proteina S-2019CVV S în urma unui program de vaccinare cu 2 doze de mRNA-1273 în ziua 57.




epivax

EpiVax s-a asociat cu cercetătorul de la Universitatea din Georgia (UGA), Ted Ross, expert în vaccinuri și director al Centrului pentru vaccinuri și imunologie al UGA (CVI), pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19 cauzat de coronavirus.


EpiVax s-a dezvoltat în instrumente silico / de calcul pentru a detecta regiunile secvenței virale care trebuie incluse în vaccinuri, evitând, în același timp, secvențe legate de o eficiență sau siguranță mai reduse. Anterior, compania a folosit abordarea sa de reinginerie a vaccinului împotriva gripei aviare (H7N9).

Analiza rapidă și proiectarea vaccinului au fost eficiente pentru H7N9, care trebuie să ajute candidatul la vaccinul Covid-19.
EpiVax și laboratorul Ross au căutat mai multe fonduri de la NIH pentru a sprijini dezvoltarea rapidă a candidatului lor Covid-19.

Laboratorul Ross obținuse deja noul coronavirus pentru testare. Noul candidat la vaccin va fi produs și testat în laborator.

Într-o dezvoltare separată, Generex Biotechnology a încheiat un contract cu EpiVax pentru a utiliza instrumente de calcul pentru identificarea epitopilor care pot produce vaccinuri peptidice împotriva Covid-19. Generex va folosi, de asemenea, tehnologia NuGenerex Immuno-Oncology Ii-Key.

EpiVax a detectat mai multe „hotspoturi” în secvențele de aminoacizi ale proteinelor coronavirusului.
Generex va folosi, de asemenea, tehnologia NuGenerex Immuno-Oncology Ii-Key si va folosi acum epitopuri prevăzuți de EpiVax pentru a genera o serie de peptide de aminoacizi sintetici care pot imita epitopii virusului. Aceste peptide vor fi trimise în China pentru testare cu probe de sânge ale pacienților cu coronavirus care și-au revenit.

Probele de sânge trebuie să conțină celule imune și anticorpi care să recunoască peptidele, proteinele și acizii nucleici ai virusului. Odată cu testarea probelor de sânge, compania își propune să valideze dacă secvențele prezise vor fi peptide de vaccin adecvate.

Luna trecută, Generex a semnat un contract cu patru companii din China pentru dezvoltarea unui vaccin Covid-19 pe bază de peptide Ii-Key.



camostat-mesilat

Cercetătorii germani identifică un medicament potențial pentru Covid-19 : Mesilatul de camostat medicamentos

Camostat are aprobare în Japonia pentru tratamentul inflamației pancreatice.
Oamenii de știință din cadrul German Primate Center - Institutul Leibniz pentru cercetare primară au descoperit că acest medicament existent poate ajuta la tratarea Covid-19.

La fel ca Charité - Universitätsmedizin Berlin, oamenii de știință au lucrat cu cercetători la Fundația Hanovra de la Universitatea de Medicină Veterinară, BG-Unfallklinik Murnau, LMU Munchen, Institutul Robert Koch și Centrul German de Cercetări Infecționale.

Cercetarea a urmărit să înțeleagă intrarea noii coronavirus, SARS-CoV-2, în celulele gazdă, precum și să determine abordări pentru a bloca procesul.

Rezultatele cercetărilor au arătat că SARS-CoV-2 necesită proteine ​​celulare TMPRSS2 pentru a intra în celulele pulmonare ale gazdelor.

Șeful unității de biologie a infecției din Centrul Primat German, Stefan Pöhlmann, a declarat că SARS-CoV-2 necesită proteza TMPRSS2, care este prezentă în corpul uman, pentru a intra în celule. Această protează este o potențială țintă pentru intervenția terapeutică.
Echipa a observat că mesilatul de camostat medicamentos, cunoscut că acționează împotriva TMPRSS2, ar putea bloca o infecție nouă cu coronavirus, oferind o promisiune pentru o nouă opțiune de tratament (celulă).
Atunci când a fost testat pe SARS-CoV-2 izolat de la un pacient, camostatul a blocat intrarea virusului în celulele pulmonare, au remarcat cercetătorii.

Markus Hoffmann, autorul principal al studiului a adăugat: „Am testat SARS-CoV-2 izolat de la un pacient și a constatat că mesostat de camostat blochează intrarea virusului în celulele pulmonare.

Rezultatele sugerează că mesilatul de camostat ar putea proteja și împotriva COVID-19. Acest lucru ar trebui investigat în studiile clinice.


Update: 07.03.2020


geovax

Vaccinul GeoVax și BravoVax Covid-19

GeoVax, o companie farmaceutică din SUA, și BravoVax, o companie farmaceutică din China, au anunțat că intenționează să dezvolte o cură de coronavirus sub formă de vaccin pe baza platformei de vaccinare MVA-VLP.

BravoVax va fi responsabil pentru testarea și fabricarea vaccinului, precum și coordonarea cu autoritățile de sănătate publică și de reglementare din China.

Platforma Vaccinia Ankara modificată GeoVax permite exprimarea îmbunătățită și transgenele stabile în timpul procesului de fabricație. Combinată cu imunogenitatea particulelor asemănătoare virusului (VLPs), tehnologia permite producerea de vaccinuri care oferă protecție completă într-o singură doză.



covid-19-test

O echipa de cercetare, testează noul chit pentru depistarea coronavirusului la un laborator din Wuhan, provincia Hubei, pe 6 februarie 2020

Un kit de testare rapidă pentru anticorpul COVID-19 cu rezultate disponibile în 29 de minute a fost aprobat de Administrația Națională a Produselor Medicale, potrivit dezvoltatorului sâmbătă.

Dezvoltat de o echipă de cercetare condusă de Universitatea Xiamen, kitul poate fi utilizat pentru cazuri clinice, cazuri suspecte și screening pentru grupuri cu risc ridicat, îmbunătățind eficiența testării instituțiilor medicale de prim rang.

Echipa de cercetare a efectuat studii clinice în spitalele din Wuhan, epicentrul focarului de virus. Combinația de teste cu acid nucleic și detectarea anticorpilor a îmbunătățit rata de detectare.

Potrivit dezvoltatorului, trei reactivi de anticorpi pentru COVID-19 au fost aprobați de Uniunea Europeană și exportați în țări inclusiv Italia, Austria și Olanda.



vacin

China: Vaccinul COVID-19 în regim de urgenta, poate fi gata in aprilie

Unele vaccinuri împotriva noului coronavirus pot intra în studii clinice sau pot fi utilizate în regim de urgență în aprilie, a declarat vineri Comisia Națională de Sănătate.

In prezent există opt instituții din China care lucrează la dezvoltarea.
Mulți dintre ei testeaza pe animale, iar progresul dezvoltării vaccinurilor din China este similar sau oarecum înaintea celor din țările străine.

Motivul pentru progresul rapid al cercetării în domeniul vaccinurilor este că toate instituțiile de cercetare au colaborat pentru a accelera cercetarea indiferent de costuri.

China a înființat fonduri speciale pentru cercetare și și-a asumat angajamentele de a înființa un viitor mecanism de rezervă pentru vaccinuri.

Toate cercetările privind vaccinurile sunt efectuate în conformitate cu legile, standardele și normele relevante, iar instituțiile de cercetare și experții au menținut comunicarea cu Organizația Mondială a Sănătății.

Scopul este ca vaccinul împotriva noului coronavirus sa poata fi utilizat cât mai curând posibil, sa fie sigur și eficient.


Update: 06.03.2020

Moderna-Therapeutics

Cercetătorii din Seattle au început să recruteze voluntari sănătoși pentru a participa la un studiu clinic pentru un vaccin COVID-19 experimental, potrivit rapoartelor de știri.

Vor fi Inscrisi 45 de voluntari sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, în studiul inițial, care urmărește să stabilească dacă vaccinul declanșează un răspuns imun și dacă doza dată determină reacții adverse adverse.

Vaccinul, dezvoltat de compania de biotehnologie Moderna Therapeutics, a fost inițial trimis la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) din Maryland pe 24 februarie. Agenția anticipează lansarea unui studiu clinic până la sfârșitul lunii aprilie și va sponsoriza Institutul de Cercetări în Sănătate Kaiser Permanente din Washington pentru efectuarea testării.

Vaccinul nu conține virusul care declanșează COVID-19, numit SARS-CoV-2 și nu poate provoca infecție, potrivit unui raport al Kaiser Permanente . Spre deosebire de vaccinurile dezvoltate pentru alți viruși, cum ar fi rujeola, acest nou vaccin nu folosește un virus slab sau mort ca bază. În schimb, vaccinul conține un segment scurt de material genetic numit ARN mesager, sau mARN, generat într-un laborator. Într-o celulă tipică, mRNA codifică instrucțiuni pentru construirea diferitelor proteine.

Voluntarii vor primi două injecții de vaccin în brațul superior, cu un decalaj de 28 de zile între doze. Cei 45 de participanți vor fi împărțiți în trei grupuri, fiecare grup primind o doză diferită de vaccin.

Voluntarii li se va cere să participe la 11 vizite de studiu în persoană pe parcursul studiului de 14 luni și vor primi 100 de dolari pentru fiecare programare la care participă, în valoare totală de până la 1.100 USD până la sfârșit.

În urma acestui studiu inițial de siguranță, eficacitatea vaccinului trebuie testată în mai multe studii ulterioare la grupuri mai mari de oameni, înainte de a fi distribuită pe scară largă. Deocamdată, pacienții cu COVID-19 vor primi îngrijiri de sprijin pentru a aborda simptomele bolii.

Deși acest avans în dezvoltarea vaccinurilor este încurajator, la începutul acestei săptămâni, oficialii din SUA au menționat că nu pot garanta că un vaccin COVID-19 va fi accesibil.
Cu toate acestea, CEO-ul Moderna Therapeutics, Stéphane Bancel, a declarat că vaccinul companiei ar trebui să fie accesibil.

Aici puteti gasi toate informatiile detaliate referitoare la studiul clinic: clinicaltrials.gov




Update 05.03.2020

actemra

Denumire Medicament: Actemra, produs de Roche

Medicamentul pentru tratarea artritei Actemra, produs de Roche, va fi folosit în China în cadrul unui studiu privind tratarea unor pacienţi infectaţi cu coronavirus, a anunţat Comisia Naţională de Sănătate de la Beijing.
Medicamentul ar putea avea efecte pozitive în cazul pacienţilor care au plămânii puternic afectaţi de coronavirus, prin reducerea inflamaţiei.
Momentan nu există niciun fel de studiu care să demonstreze că acest medicament este într-adevăr eficient în cazul pacienţilor infectaţi cu coronavirus. Actemra nu a fost aprobată momentan de către Administraţia Naţională a Medicamentului din China.


Update: 27.02.2020

remdesivir

Denumire medicament: Remdesivir, produs in laboratorul american Gilead

Este un medicament antiviral care a fost deja utilizat pentru tratarea pacienţilor în SUA şi Franţa.

Remdesivir este un medicament antiviral din clasa analogelor de nucleotide. Acesta a fost dezvoltat de Laboratoarele Gilead Sciences ca tratament pentru infectia data de virusul Ebola și infecțiile cu virusul Marburg.

Ulterior, s-a descoperit că arată și activitate antivirală si împotriva altor virusuri ARN monocatenare, cum ar fi virusul sincițial respirator , virusul Junin , virusul febrei Lassa , Virus Nipah , virus Hendra și coronavirusuri (inclusiv virusuri MERS și SARS).

Un tratament împotriva noului coronavirus ar putea fi creat "până în vară sau la începutul toamnei", a afirmat vicepreşedintele american Mike Pence, care coordonează lupta împotriva epidemiei în SUA, intr-o conferinta de presa. Iar un vaccin împotriva acestei boli ar putea fi dezvoltat înainte de sfârşitul anului sau începutul anului viitor.


  • Echipa medicală care a tratat un pacient în Franţa la mijlocul lui februarie a calificat la acea dată tratamentul, administrat pe cale intravenoasă, drept "promiţător", pentru că acţionează direct asupra virusului pentru a împiedica multiplicarea lui.
  • Primul pacient din Statele Unite cu COVID-19 confirmat s-a îmbunătățit după ce a fost tratat timp de o zi cu remdesivir, deși acest lucru nu a putut fi atribuit direct efectului medicamentului. De atunci, s- a dovedit că remdesivir reduce severitatea bolii, replicarea virusului și deteriorarea plămânilor într-un model primar non-uman al MERS.


Remdesivir se află în două studii clinice care au început la începutul lunii februarie, cu o dată estimată de finalizare la începutul lunii aprilie. „Remdesivir are o eficacitate destul de ridicată în toate coronavirusurile și, prin urmare, este unul dintre principalii candidați care începe să fie testat”, spune Munster.

Raportul de cercetare și dezvoltare al Organizației Mondiale a Sănătăți lansat la sfârșitul lunii ianuarie a considerat că Remdesivir este cel mai promițător candidat pentru a trata COVID-19, pe baza activității sale cu spectru larg, date in vitro și in vivo pentru coronavirusuri și siguranța clinică din studiile bolii cu virusul Ebola.

Direcționarea replicării virale cu medicamente precum Remdesivir ar trebui să împiedice evoluția asimptomatică, ușoară sau moderată a cazurilor de COVID-19 la o boală severă. Cu toate acestea, medicamentele curente din studii pot să nu fie suficiente pentru cei care sunt mai bolnavi.




asletis-pharma

Ascletis Pharma, bazată pe Hangzhou, a solicitat autorităților chineze să testeze doi inhibitori de protează HIV (ritonavir și ASC09 ) în studiile clinice pentru a trata COVID-19.


Tehnologia Bio-Medicală BrightGene, bazată pe Suzhou, a anunțat la începutul lunii februarie că va începe să fabrice Remdesivir Gilead Sciences (GS-5734), ca tratament pentru infecția cu coronavirus. Remdesivir, dezvoltat inițial pentru a trata virusul Ebola va fi testat de Gilead în parteneriat cu autoritatile chineze de sanatate.
Dispunerea genomică generală și cinetica generală a replicării și biologia virusurilor MERS, SARS și [SARS-CoV-2] sunt foarte similare. Testarea terapiilor aprobate pentru alte indicații are, de asemenea, sensuri, deoarece aceste medicamente sunt deja produse în masă și disponibile pe scară largă.

Medicamentele cu cele mai multe sanse de reusita, sunt acele antivirale cu o largă activitate împotriva coronavirusurilor, dar și a altor virusuri ARN, cum ar fi virusurile Ebola și gripa aviară extrem de patogene.


Update 30.01.2020

kaletra

Denumire medicament: Kaletra, produs de AbbVie

Lopinavir / ritonavir, este vândut sub numele de marcă Kaletra si este un medicament folosit pentru tratamentul și prevenirea HIV / SIDA , este o combinatie de lopinavirul cu o doză mică de ritonavir. Este luat pe cale orală sub formă de tabletă, capsulă sau soluție.

Reacțiile adverse comune includ diaree , vărsături, senzație de oboseală, dureri de cap și dureri musculare. Efectele secundare severe pot include pancreatită, probleme hepatice și zahăr ridicat în sânge. Este frecvent utilizat în sarcină și pare a fi în siguranță.

Ambele medicamente sunt inhibitori de protează HIV .Ritonavir funcționează prin încetinirea defalcării lopinavirului.

La sfârșitul lunii ianuarie 2020, medicii cercetatorii chinezi au declarat presei că, studiile facute pe 30 de pacienti consumatori de droguri, trei dintre ele, remdesivir, clorochina și lopinavir / ritonavir, par sa aiba„efecte destul de bune de inhibare asupra SARS-CoV-2 în cultura celulară. Au fost apoi trimise cereri de începere a testării clinice.

De la începutul focarului de COVID-19, medicii au respectat îndrumările Chinei si au tratat pacienti spitalizati cu α-interferon combinat cu drogul reconstituit Kaletra, un cocktail aprobat al inhibitorilor de proteaza HIV ritonavir si lopinavir.

Organizația Mondială a Sănătății a remarcat că această combinație ar putea oferi unele beneficii clinice. Kaletra, fabricat de AbbVie, este, de asemenea, testat cu alte combinații de substante.

Mai multe studii clinice cu Kaletra sunt în desfășurare, fie singure, fie cu diferite combinații de interferoni, inhibitori de sinteză ARN-guanozină-analog, inhibitori de transcriptază inversă sau medicamente pentru gripă, cum ar fi baloxavir marboxil, oseltamivir și umifenovir.





Comentarii

Postări populare

Situatia la nivel mondial / Coronavirusul se raspandeste rapid in toata lumea

Coronavirusul a ajuns si in Romania - Cazurile de infectii incep sa se inmulteasca/ Situatia in tara

Tari afectate - numarul cazurilor de infectie cu coronavirus

Situatia epidemiologica in Italia / Cazurile de coronavirus in Italia continuă să crească.

Granite inchise, suspendare zboruri, interdictii la nivel mondial

Coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 - COVID-19

Romania: Masuri de urgenta pentru prevenirea epidemiei de coronavirus

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / aprilie 2020

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / martie 2020

Judetul Bacau - Epidemia este controlata / 3 decese noi de coronavirus și în Bacău.

Informatii utile

Sunt utile mastile?

Pentru persoanele sănătoase, măștile sunt inutile.
Măștile medicale NU servesc la protejarea celor sănătoși, ele servesc ca măsură de precauție pentru cei bolnavi și pentru medici.

De ce e bine sa donezi sange daca te-ai vindecat de coronavirus?

Pentru ca sangele celui vindecat contine anticorpi care il vor ajuta pe cel bolnav sa lupte mai usor cu infectia si sa se vindece mai repede.

Exista tratament impotriva infectiei cu noul coronavirus?

NU, nu exista inca nici un tratament / vaccin !



M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?

M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?
Exista tratament pentru coronavirus? Pentru noul SARS coronavirus CoV-2, oficialii din domeniul sănătății estimează o perioadă de...

Etichete

Afișați mai multe