Coronavirusul nu afecteaza doar plamanii

coronavirus-sistem-nervos

Coronavirusul nu afectează doar plămânii si tractul respirator ci și sistemul nervos central cauzand serioase probleme neurologice!

Coronavirusul provoacă asa de multe leziuni cerebrale din partea agentului patogen în cazurile grave, incat corpul uita sa mai respire. Majoritatea bolnavilor critici infectati cu coronavirus, mor.

Multe dintre victime, dezvolta o pneumonie acută, extrem de letală. In cele mai grave cazuri, poate inhiba și respirația spontană, ceea ce înseamnă că sistemul nervos autonom își pierde capacitatea de a atrage automat oxigenul și de a expulza dioxidul de carbon.

Cel mai caracteristic simptom al COVID-19 la pacienți este tulburarea respiratorie, iar majoritatea pacienților internați la terapie intensivă nu au mai putut respira spontan.

Alte simptome comune asociate cu coronavirusul Wuhan (CoVid-19) includ dureri de cap, greață și vărsături.

Testarea pe animale și oameni a virusului arată că se poate depune în creier, inclusiv în trunchiul creierului. Au fost, cazuri în care coronavirusul s-a răspândit de la plămâni și căile respiratorii inferioare până la centrul cardiorespirator medular printr-o rută conectată la sinapsă.



Un studiu revizuit de la egal la egal, publicat în Journal of Medical Virology:


Potențialul neuroinvaziv al SARS-CoV2 poate fi cel puțin parțial responsabil pentru insuficiența respiratorie a pacienților cu COVID-19.

În urma sindromului respirator acut sever coronavirus (SARS-CoV) și coronavirusului sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), un alt coronavirus extrem de patogen, numit SARS ‐ CoV ‐ 2 (cunoscut anterior ca 2019 ‐ nCoV) a apărut în decembrie 2019 la Wuhan, China și se răspândește rapid în întreaga lume.

Acest virus împărtășește o secvență extrem de omologică cu SARS-CoV și provoacă o pneumonie acută, extrem de letală (COVID-19) cu simptome clinice similare cu cele raportate pentru SARS-CoV și MERS-CoV.

Cel mai caracteristic simptom al pacienților cu COVID-19 este tulburarea respiratorie, iar majoritatea pacienților internați la terapie intensivă nu au putut respira spontan. În plus, unii pacienți COVID-19 au prezentat, de asemenea, semne neurologice, cum ar fi dureri de cap, greață și vărsături.

Dovada din ce în ce mai mare arată că coronavrirurile nu sunt întotdeauna limitate la tractul respirator și că, de asemenea, pot invada sistemul nervos central care induc boli neurologice.

Infecția cu SARS-CoV a fost raportată la creier atât de la pacienți, cât și de la animale experimentale, unde trunchiul creierului a fost puternic infectat. Mai mult, unele coronavirusuri s-au dovedit capabile să se răspândească printr-o rută conectată la sinapse către centrul cardiorespirator medular din mecanismul și chemoreceptorii din căile pulmonare și respiratorii inferioare.

Având în vedere asemănarea ridicată între SARS-CoV și SARS-CoV2, este destul de probabil ca invazia potențială a SARS-CoV2 să fie parțial responsabilă pentru insuficiența respiratorie acută a pacienților cu COVID-19.

Conștientizarea acestui fapt va avea o importanță importantă de orientare pentru prevenirea și tratamentul insuficienței respiratorii induse de SARS-CoV-2-indusă.


Studiul se poate citi integral pe:  https://doi.org/10.1002/jmv.25728

Acest articol a fost acceptat pentru publicare și a fost supus unei revizii complete de la egal la egal, dar nu a trecut prin procesul de copiere, compunere, paginare și corectare, ceea ce poate duce la diferențe între această versiune și Versiunea înregistrării.

Comentarii

Postări populare

Situatia la nivel mondial / Coronavirusul se raspandeste rapid in toata lumea

Coronavirusul a ajuns si in Romania - Cazurile de infectii incep sa se inmulteasca/ Situatia in tara

Tari afectate - numarul cazurilor de infectie cu coronavirus

Situatia epidemiologica in Italia / Cazurile de coronavirus in Italia continuă să crească.

Granite inchise, suspendare zboruri, interdictii la nivel mondial

Coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 - COVID-19

Romania: Masuri de urgenta pentru prevenirea epidemiei de coronavirus

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / aprilie 2020

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / martie 2020

Judetul Bacau - Epidemia este controlata / 3 decese noi de coronavirus și în Bacău.

Informatii utile

Sunt utile mastile?

Pentru persoanele sănătoase, măștile sunt inutile.
Măștile medicale NU servesc la protejarea celor sănătoși, ele servesc ca măsură de precauție pentru cei bolnavi și pentru medici.

De ce e bine sa donezi sange daca te-ai vindecat de coronavirus?

Pentru ca sangele celui vindecat contine anticorpi care il vor ajuta pe cel bolnav sa lupte mai usor cu infectia si sa se vindece mai repede.

Exista tratament impotriva infectiei cu noul coronavirus?

NU, nu exista inca nici un tratament / vaccin !



M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?

M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?
Exista tratament pentru coronavirus? Pentru noul SARS coronavirus CoV-2, oficialii din domeniul sănătății estimează o perioadă de...

Etichete

Afișați mai multe