Coronavirusul a ajuns si in Romania - Cazurile de infectii incep sa se inmulteasca/ Situatia in tara

Coronavirusul-in-Romania
news-alert




Continuare: update 22.03.2020 / cititi mai departe...



Update: 21.03.2020
se-21martie

367 de cazuri: 59 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, de vineri până sâmbătă.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate şi externate, astfel: 36 la Timişoara, 11 la Bucureşti, 3 la Craiova, unul la Constanţa şi unul la Iaşi.


Conform GCS, la ATI sunt internaţi 14 pacienţi, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Vârsta medie a pacienţilor cu COVID-19 este de 41 de ani; 69% au între 19-50 de ani.


Judetul Neamt: numărul total al cazurilor din județul Neamț se ridică la 14

Astazi au fost confirmate 7 persoane infectate cu virusul COVID–19 (coronavirus), care sunt internate in Spitalul de boli infecțioase Iași și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea generală de sănătate a pacienților este buna.

Al 7- lea pacient este o fetiță în vârstă de 10 ani din Bicaz, contact direct cu antrenorul concursului de dans.



Update: 20.03.2020

romania-s308 de cazuri: dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

Astazi  au fost înregistrate 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.
Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.
La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

informare-20martie


Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. 

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.


Judetul Neamt: În această dimineață, de pe teritoriul judeţului Neamţ s-au raportat la Centrul Naţional de Supraveghere şi control al Bolilor Transmisibile următoarele informaţii:

- 137 persoane in carantină;
- 1440 persoane în auto–izolare la domiciliu, din care 6 persoane instituţionalizate.
- 141 teste efectuate la persoanele in carantina;
- 4 persoane carantinate testate cu rezultat negativ.

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul judeţului Neamţ, au fost confirmate 6 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), care sunt internate in Spitalul de boli infecţioase Iaşi și se află sub supraveghere medicală permanentă.

- Bărbat în vârstă de 70 de ani (cel depistat astăzi)
- Doi bărbați în vârstă de 31 și 34 de ani, din Piatra-Neamț (vezi articolul AICI)
- O femeie în vârstă de 43 de ani, din Piatra-Neamț (vezi articolul AICI)
- O femeie în vârstă de 54 de ani, din Roman (vezi articolul AICI)
- O femeie în vârstă de 64 de ani, din Bicaz 

Starea generală de sănătate a pacientilor este buna.


Ministerul Afacerilor Externe informează că un diplomat care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului a fost testat pozitiv cu COVID-19. 


Diplomatul a prezentat unele simptome usoare, care au dispărut, iar în prezent se simte bine.

Au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și familiile acestora.

MAE menționează că, în acest context, activitatea Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului va fi suspendată temporar, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare.


19.03.2020

romania-s277 de cazuri: Până astăzi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). 

Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate ( 16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la București, 2 la Cluj, 2 la Bistrița Năsăud, 2 la Covasna și câte unul la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța
Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 19 ani și 67 de ani.
Starea generală de sănătate a pacienților este bună. La ATI, în acest moment sunt internați 6 pacienți, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).



informare-19martie


În această dimineață, de pe teritoriul judeţului Neamţ s-au raportat  la Centrul Naţional de Supraveghere şi control al Bolilor Transmisibile următoarele informaţii:

133  persoane in carantină;
1028 persoane în auto-izolare la domiciliu, din care 6 persoane  instituţionalizate;
136 teste efectuate la persoanele in carantina;
4 persoane  carantinate testate cu rezultat negativ.

Până astăzi, 19 martie, pe teritoriul judeţului Neamţ, au fost confirmate 5 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), care sunt internate in Spitalul de boli infecţioase Iaşi și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea  generală  de sănătate a  pacientilor este buna.



Update: 18.03.2020
informare-18martie-1

romania-s260 de cazuri: de persoane infectate au fost confirmate până miercuri, 18 martie 2020, la ora 18:00, pe teritoriul României. 19 dintre ei sunt declarați vindecați și au fost externați.

Astfel, de la ultima informare, cea de la ora 10:00, au fost confirmate încă 14 cazuri noi: 
- 7 București
- 3 Brașov
- 2 Constanța
- 1 Maramureș 
- 1 Dolj

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța, inclusiv la Institutul Cantacuzino.


informare-18martie


romania-s246 de cazuri : 29 noi de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus)

De asemenea, dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Majoritatea celor 29 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus confirmate în România, sunt persoane aflate în carantină sau contacţi ai celor îmbolnăviţi.

Judeţul Neamţ: 5 cazuri confirmate

- 124 persoane in carantină
- 605 persoane în auto–izolare la domiciliu, din care 6 persoane instituţionalizate;

Cele cinci cazuri confirmate în Neamț, până în această dimineață:
- Doi bărbați în vârstă de 31 și 34 de ani, din Piatra-Neamț
- O femeie în vârstă de 54 de ani, din Roman
- O femeie în vârstă de 64 de ani, din Bicaz


Update: 17.03.2020

romania-s217 de cazuri:  dintre cei 217 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4150 de teste. Dintre acestea, 3928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

5 cazuri în județul Neamț dintre care 2 sunt confirmate in aceasta dimineata

La data de 17.03.2020 ora 8:30, de pe teritoriul județului Neamț s-au raportat următoarele informaţii:
- 113 persoane in carantină
 - 417 persoane în auto-izolare la domiciliu, din care 6 persoane instituţionalizate

La aceasta data, pe teritoriul judeţului Neamţ, s-au confirmat 2 cazuri noi de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), care sunt internate in Spitalul de boli infecţioase Iaşi. 

Unul dintre cazuri este caz apropiat cu bărbatul confirmat din Constanta, care a fost prezent la Campionatul de dans sportiv de la Sala Polivalenta Piatra Neamț (in data de 29.02-1.03.2020). Cel de-al doilea caz are legătura tot cu Campionatul de dans sportiv. Starea generală de sănătate a pacientilor este bună.


romania-s184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Au fost înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 7 în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani.

De asemenea, din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate și externate (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București).

În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 


Update: 16.03.2020

romania-s168 de cazuri

Buletin informativ 16.03.2020, ora 18:00

În contextul evoluției situației epidemiologice determinată de răspândirea COVID-19, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 16 martie a.c., decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României pentru 30 de zile, măsurile adoptate regăsindu-se în anexa la acest comunicat.

Până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 168 de cetățeni care au contactat virusul, 9 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare, au fost confirmate 10 cazuri noi, după cum urmează: 4 în București, 2 în Ilfov și câte unul în Constanța, Teleorman, Neamț și Mureș.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 10 persoane au vârsta cuprinsă între 21 de ani și 63 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.078 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.845 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.708 teste. Dintre acestea, 3.540  au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 7 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

romania-s158 de cazuri

Au fost înregistrate 19 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează:
4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timişoara şi câte unul în Bucureşti, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomiţa, Hunedoara, Galaţi şi Suceava.

19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 şi 54 ani şi sunt în carantină sau autoizolare.
Cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia, 2 dintre ele în Austria şi Germania.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Constanţa şi se află sub supraveghere medicală permanentă.
Starea de sănătate generală a pacienţilor este bună.

Primăria Deva, din judeţul Hunedoara, şi-a suspendat activitatea de luni

Asta după ce edilul Florin Oancea şi administratorul public Adrian David Nicolae au fost diagnosticaţi cu noul COVID-19. Circa 600 de angajaţi din s-au izolat acasă şi aşteptă rezultatele analizelor.

Al 3-lea caz COVID-19 în Neamț. Este vorba despre o femeie din Piatra-Neamț al cărei test a ieșit pozitiv. Va fi transportată la Iași, precizează surse media din Iași.

În Neamț mai sunt 2 cazuri confirmate, ambele femei, una de 54 de ani din Roman și cealaltă de 64 de ani din Bicaz.

Update: 15.03.2020

Comunicate de presa / Ministerul Sanatatii / Buletin informativ 15.03.2020, ora 17:00

Până astăzi, 15 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 139 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 139 de cetățeni care au contactat virusul, nouă sunt declarați vindecați și au fost externați.

Astăzi au fost confirmate 16 cazuri noi, după cum urmează: 4 cazuri în București, 4 în Arad, 3 în Brașov, 2 în Brăila și câte 1 caz în Constanța, Teleorman și Iași.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani și 71 de ani.
Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună, cu excepția bărbatului internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.855 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.640 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.205 teste. Dintre acestea, 3.066  au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în  6 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța.

se-16.03.2020

139 de cazuri:Astăzi au fost confirmate 16 cazuri noi, după cum urmează: 4 cazuri în București, 4 în Arad, 3 în Brașov, 2 în Brăila și câte 1 caz în Constanța, Teleorman și Iași.


Braila a anuntat ca s-au confirmat si primele doua cazuri de coronavirus in acest judet din sud-estul tarii. Este vorba despre doua persoane care erau in carantina deja, dupa revenirea din strainatate.

Cele doua persoane provin din centrul de carantina. In momentul acesta sunt internate si izolate la Sectia de Boli Infectioase din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila. Au sosit, in mod controlat, de la punctul de trecere al frontierei, in data de 12.03.2020 si introdusi direct in spatiul de carantina, neavand contact cu alte persoane.

Comunicat oficial Prefectura Neamț: 2 persoane diagnosticate cu Covid-19, 102 aflate în carantină

Astăzi, 15 martie, ora 12.00, în județul Neamț sunt:
• 2 persoane diagnosticate cu Covid-19;
• 102 persoane aflate în carantină;
• 451 persoane auto-izolate la domiciliu;
• 6 persoane instituționalizate;

Un suspect de coronavirus a fost preluat de salvamontişti de la cabana Diham. Cabana a fost imediat închisă

Salvamontiştii din Braşov au intervenit pentru  prima oară la transportarea unui bărbat suspect de coronavirus. Cabanele Diham și Malăiești au fost închise temporar, anunţă Salvamont România.

Update: 14.03.2020

romania-s123 de cazuri: 2 cazuri noi

Cazul 122 - Femeie, 58 ani București, asistent medical Spitalul Gerota, contact Cazul 30.
Cazul 123 - Tânăr, 24 ani, București, inginer horticol, ADP sector 4, contact Cazul 16.

romania-s121 de cazuri: 3 cazuri noi

Cazul 119 - Femeie, 25 ani din Cluj Napoca, întoarsă din Berlin în 11.03
Cazul 120 - Bărbat, 46 ani, Satu Mare, întors din Italia în 11.03, aflat în carantină în SM
Cazul 121 - Bărbat din Bucuresti, 37 ani, intors Norvegia în 13.03., internat în Spitalul de Boli Infecțioase V Babeș București

romania-s118 de cazuri: 2 cazuri noi

Cazul 117 - Femeie, 43 ani din Vaslui, venită din Italia, aflată în carantină la Arad, va fi internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara
Cazul 118 - Femeie, 33 ani din Constanța, contact caz 67- senator

romania-s116 de cazuri: 3 noi cazuri 

Cazul 114 - Femeie, 38 ani, Hunedoara, contact caz 26 ( tânăra care nu a respectat autoizolarea).
Cazul 115 - Femeie, 45 ani, Hunedoara, contact caz 26
Ambele cazuri ( 114 și 115) sunt asistente medicale.
Cazul 116 - Bărbat, 60 ani, Caraș Severin, aflat în carantină Reșița, întors din Italia în 11.03.2020.

romania-s113 de cazuri: 4 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Cazul 110 - Bărbat, 31 ani, Constanța, contact Cazul 67 si 68 ( senatorul Chitac).
Cazul 111 - Femeie, 53 ani, din Brașov, contact Cazul 76 ( bărbat venit din Boston).
Cazul 112 - Femeie, 33 ani din Timișoara, venită din Italia în 12.03. în carantină în TM.
Cazul 113 - Bărbat, 36 ani din Timișoara, venit din Italia în 12.03., aflat în carantină în Timișoara.

romania-s109 de cazuri

Cazul 109 - Bărbat, 55 ani din Timișoara, aflat în carantină.

romania-s108 de cazuri 

Cazul 103 - Bărbat, 51 ani, Brasov, întors din Italia în 12.03. 2020, aflat în carantină.
Cazul 104 - Tânăr, 19 ani, Hunedoara D, contact al Cazulului 59.
Cazul 105 - Copil, 4 ani, contact al Cazulului 59.
Cazul 106 - Femeie, 43 ani, Hunedoara, contact Cazul 26.
Cazul 107 - Femeie, 44 ani, Hunedoara, contact Cazul 26.
Cazul 108 - Femeie, 41 ani, Hunedoara, contact Cazul 26

romania-s102 de cazuri: 3 liberali, printre care un deputat și un primar, infectați de senatorul Vergil Chiţac

Sunt confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae. Toți 3 se află în izolare la domiciliu, au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul Chițac, și ieri nu au fost prezenți la reuniunea Biroului Executiv al PNL.

romania-s99 de cazuri

Cazul 98 - Femeie în vârstă de 53 de ani, Constanța, a călătorit în Austria și Germania, medic laborator, confirmată pozitiv, testul a fost lucrat în rețea privată.

Cazul 99 - Bărbat, 54 ani, Constanța, soț caz 98, testul a fost lucrat tot în rețea privată.

Cei doi s-au întors în data de 7 martie 2020 din Viena


romania-s97 de cazuri: Încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate cu coronavirus

Cazul 96 - Femeie, 47 ani, din București, contact direct al cazului 45, asimptomatică, aflată în autoizolare la domiciliu.

Cazul 97 - Bărbat, 39 ani, din judetul Dolj, întors în 05.03. din Brescia, în autoizolare până în 12.03 când se internează la Spitalul de boli infecțioase din Craiova cu simptome specifice.

Judetul Neamt: Conform DSP Neamț, sâmbătă, 14 martie, ora 8:30, de pe teritoriul județului Neamț s-au raportat la Centrul Național de Supraveghere și control al Bolilor Transmisibile următoarele informații: 

91 persoane in carantină;
476 persoane în auto-izolare la domiciliu, din care 6 persoane instituţionalizate;
2 cazuri confirmate.

romania-s95 de cazuri: 6 cazuri noi de imbolnavire cu nou coronavirus 

Cazul 90 - Femeie, 64 de ani din Neamț, venită din Italia în 09.03 confirmată în 13.03.

Cazul 91 - Copil, 1 an din Bacău, contact cu mătușa venită din Italia în 03.03 confirmare în 13.03. Mătușa este asimptomatică urmează testarea.

Cazul 92 - Femeie, 41 ani din Iași, venită din Dubai în 08.03; fata naveta Iași -București; din 09.03 a mers la serviciu; debut în 12.03 confirmată în 13.03. ( Angajată a Ministerului Sănătății )

Cazul 93 - Femeie, 41 ani din Iași, sosita din Franța internată în Spitalul de boli infecțioase Iași în 13.03 confirmată în 13.03.

Cazul 94 - Femeie, 27 ani din Caraș Severin, sosita din Italia în 10.03, carantinată în Dâmbovița confirmată în 13.03.

Cazul 95 - Bărbat, 55 ani din Caraș Severin, venit din Italia carantinat în Dâmbovița confirmare 13.03.


Update: 13.03.20

romania-s89 de cazuri: o femeie de 49 de ani din județul Bihor a fost confirmată pozitiv, vineri, cu noul coronavirus

Femeia de 49 de ani a venit din Italia pe data de 10 martie și se afla în autoizolare când a fost confirmată cu COVID-19.
Astazi au fost confirmate 30 de noi cazuri de infecție în România.

romania-s88 de cazuri: o femeie din Caraș-Severin și un bărbat din București

Cazul 87: Femeie, 32 ani din județul Caraș-Severin, venită din Italia în data de 10.03, aflată în carantină în Caransebeș, confirmată pozitiv în 13.03.

Cazul 88: Bărbat, 45 ani din București, venit din Londra în 9.03, internat astăzi cu febră, frisoane la Spitalul Victor Babeș București, confirmat pozitiv.

romania-s86 de cazuri: Încă 4 cazuri de infectare cu noul coronavirus

Cazul 83: Barbat, 32 ani din Timișoara, venit din Italia in 12.03, aflat în carantină, confirmat în 13.03.

Cazul 84: Femeie, 41 ani, din Timișoara, venită din Italia în 12.03, aflată în carantină, confirmată in 13.03.

Cazul 85: Femeie, 33 ani, venită din Italia in 11.03, aflată în carantină la Lugoj, confirmată in 13.03.

Cazul 86: Bărbat, 36 de ani, venit din Italia în 11.03 , aflat în carantină în Lugoj, confirmat in 13.03.


romania-s82 de cazuri: Tânăr de 20 de ani, din Bucuresti caz confirmat cu coronavirus

Tânărul, în vârstă de 20 ani, a venit din Marea Britanie în data de 12 martie. El este internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Matei Balş" de vineri şi confirmat pozitiv în aceeaşi zi.

romania-s81 de cazuri: femeie 26 ani, București, aflată din data de 9 martie în autoizolare. 

În prezent se află internată în Spitalul de boli infecțioase Victor Babeș.


romania-s80 de cazuri: bărbat în vârstă de 26 de ani, din județul Prahova, a fost diagnosticat vineri cu infecția cu COVID-19, după ce s-a întors recent din Italia. 

A venit din Italia in 12.03, carantinat in Bușteni din aceeași dată, confirmat în 13.03 la Matei Balș.Tânărul a fost pus în carantină la Bușteni.

romania-s79 de cazuri: 4 persoane noi confirmate cu coronavirus


Cazul 76: Brașov, Bărbat, 44 ani care s- a întors în data de 11 .03.2020 din Boston și a fost internat cu simptomatologie specifică în data de 12.03.2020

Cazul 77: Covasna, tânăra, 16 ani contact cu persoană pozitivă

Cazul 78: Covasna, femeie, , 77 ani, contact cu o familie venită din Italia

Cazul 79:Brasov, femeie, 51 ani, venită din Italia, aflată în carantină

romania-s75 de cazuri: inca 2 cazuri noi de coronavirus, in Bucuresti

Cazul - 74: Bărbat, 50 ani din București, medic, manager spital Gerota
Cazul - 75: Bărbat, 62 ani din București, pacient contact cu medicul gastroenterolog (contact direct cu cazul30)

Cazul 30: o femeie de 43 de ani, contact al pacientului de 60 de ani, care a fost internat in Spitalul Dimitrie Gerota. El a calatorit de curand in Israel.


romania-s73 de cazuri: 3 cazuri noi de COVID-19, dintre care 14 cazuri nou depistate doar astazi

Cazul - 71 Femeie, 40 de ani carantinata la Timișoara.
Cazul - 72 Femeie 50 de ani, carantinata in Timișoara.
Cazul - 73 Femeie, 33 de ani din Timiș.


vergil-chitac

Senatorul constănțean Vergil Chițac, 57 ani și soția acestuia au fost depistați pozitiv cu coronavirus

Chiţac, candidatul PNL la Primăria Constanţa, a călătorit într-o delegație cu două persoane infectate.

Ieri, acesta spunea că suferă de o simplă răceală și că nu avea simptome de infecție cu COVID-19.

  • "Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent”, spunea, ieri, senatorul PNL.
Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu, a anunțat Ludovic Orban. Premierul a anunțat că toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze și că el se va izola la Vila Lac 2.

romania-s64 de cazuri: Încă 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în București, la INBI Matei Balș


Este vorba de persoane care au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv.

Caz 60: Bărbat, 39 ani, contact cu persoana care a călătorit în Germania.

Caz 61 – Bărbat, 53 ani, contact ( coleg birou) cu membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

Caz 62 – Femeie, 48 ani, contact, membru familie caz 61

Caz 63 – Tânăra, 22 ani, contact, membru familie cu cazul 61

Caz 64 – Tânăr, 23 ani, contact familie cu cazul 61


Update: 12.03.2020

romania-s59 de cazuri: au fost confirmate 6 noi cazuri de infectare cu coronavirus în România

Cele 6 persoane au intrat în contact cu femeia din Hunedoara, 26 de ani, care nu a respectat izolarea la domiciliu, întocmindu-i-se dosar penal.

Cazul 54: Femeie, 58 ani, pacient,
Cazul 55: Femeie, 74 ani, pacient
Cazul 56: Femeie, 52 ani, pacient
Cazul 57: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
Cazul 58: Femeie, 53 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
Cazul 59: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical

romania-sCazul 53

Bărbat, 53 ani, Covasna, venit din Italia, Trentino, pe 08.03 si autoizolat la domiciliu, contact cu un caz pozitiv.

romania-sCazul 52

Femeie, 33 ani, lucrează în Trentino, Italia. S-a intors pe 10.03.2020, în ziua urmatoare, pe 11.03.2020 se internează cu durere în gât la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

romania-sCazul 51

Bărbat 21 ani, jud. Mureș, șofer de TIR, a călători în Italia în perioada 4-6 martie. In cursul zilei de 10 martie 2020 a apelat 112 acuzând simptome care se încadrau in definiția de caz. Este internat la secția de boli infecțioase a Spitalului județean din Tg. Mureș. Va fi transferat la Cluj-Napoca.

romania-sCazul 50 a fost confirmat

Femeiea, în vârstă de 54 de ani din Neamț a fost internată la Spitalul Roman în 11 martie cu tuse, febră, faringită.
În data de 1 martie s-a întors din Italia, din zonă neafectată. Testul pentru infecție cu coronavirus a ieșit pozitiv.

Coronavirus Prahova

La nivelul judeţului Prahova sunt 36 de persoane venite din Italia care se află în carantină în spaţii special amenajate de autorităţi, iar 306 sunt izolate la domiciliu.

romania-sCazul 49 au fost confirmate joi dimineaţa.

Femeie, 45 de ani, este din Cluj, se află în acest moment în Arad în carantină, este asimptomatica și urmează să fie transferată în Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

romania-sCazul 48: o femeie de 20 de ani, din Bucuresti, 

Femeia a intrat în contact cu prietenul şoferului ofiţerului trecut în rezervă, ofiţer în rezervă al MAI.


Update: 11.03.2020

romania-s47 de cazuri confirmate in Romania

Cazul 47: Barbat, 48 de ani. Cu domiciliul în București. Asimptomatic. Contact direct cu fiul pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota.

Cazul 46: Femeie, 63 de ani, contact cu femeia de 35 de ani care a călătorit în Israel și care s-a întors în România în data de 29 februarie.


romania-s45 de cazuri confirmate de coronavirus

Barbat, 20 de ani din Iasi. A venit din Italia pe 10.03.2020 și a întrat în carantină la Satu Mare. Este asimptomatic. În această aseară va fi transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

A venit cu mașina în care mai era o persoană, care la test a ieșit negativ, testul va fi reluat.

romania-s44 cazuri in Romania: 5 noi cazuri de infectare cu coronavirus

Este vorba de 5 bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți prin vama din Italia în data de 9.03.2020. Aceștia se aflau în carantină, la Arad, unde au fost plasați imediat după sosirea în țară.

Toti sunt contacți ai bărbatului din Arad aflat în carantină, care a fost testat pozitiv marți seara.

romania-s39 de cazuri confirmate de coronavirus la Constanta

Un barbat in varsta de 52 de ani, care a declarat ca nu a avut contact cu o persoana infectata si nici nu a calatorit in aceasta perioada.
Acesta este asistent şef la Spitalul Judeţean din Constanţa.
În perioada 29 februarie -1 martie a fost plecat la Piatra Neamţ cu fiica lui.

romania-sAl 38-lea caz : o femeie care a avut contact direct cu pacientul de la Spitalul Gerota


romania-sAl 37-lea caz de coronavirus în România

Barbat, 47 de ani, din București, a călătorit la Stuttgart între 26.02-02.03.2020, prezintă simptome pe 06.03.2020, este internat la V. Babeș.

Barbatul de 50 de ani, internat iniţial în Spitalul Dimitrie Gerota este acum în stare gravă la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.

Fostul ofiter MAI, este in acest moment in stare foarte grava, este ajutat să respire cu ajutorul unui aparat de ventilaţie mecanică.
Conducerea Spitalului „Dimitrie Gerota” a restricţionat total accesul în unitatea sanitară.


romania-sAl 36-lea caz, de 56 de ani, cu stare de sanatate proasta, internat la terapie intensiva in stare grava.

Barbatul este din Bucuresti, a calatorit in Israel la sfarsitul lunii februarie. Este internat la Victor Babes.

romania-sUn total de 35 de persoane infectate in Romania

Un barbat de 55 de ani care a avut contact cu pacientul de la Spitalul Gerota, Este asimptomatic in acest moment.

Un alt bărbat confirmat are 31 de ani şi se afla în autoizolare la domiciliu, în Capitală.

O femeie de 53 ani, din Covasna, a fost confirmată cu noul coronavirus, aceasta fiind sosită din Italia, a stat până acum, în autoizolare la domiciliu.

iasi

romania-sCazul nr. 32: Un bărbat în vârstă de 38 ani din Iași

Este politist de frontiera, e posibil sa fi intrat în contact cu un caz confirmat în Varșovia.

Deocamdată nu se ştie cum a luat acesta virusul, surse locale arată că bărbatul ar fi călătorit în Varsovia ( Polonia ), în interes de serviciu.


romania-sCazul nr. 31: A fost confirmat încă un caz de COVID-19, în Iași. 

Bărbatul s-a întors în țară pe 2 martie, din Veneția, și a prezentat simptome două zile mai târziu, iar pe 10 martie a fost internat în spital.

Este vorba de un bărbat, 42 ani, care a fost confirmat în Iași, debutul bolii a fost pe 4 martie, a fost internat pe 10 martie.

Acum este sub supraveghere medicala la Spitalul de Boli Infecțioase.


romania-sCazul nr. 30: Un nou caz de imbolnavire cu noul coronavirus a fost inregistrat miercuri dimineata, in Romania, persoana fiind din Capitala.


Este vorba despre o femeie de 43 de ani, contact al pacientului de 60 de ani, care a fost internat in Spitalul Dimitrie Gerota. El a calatorit de curand in Israel.


Update: 10.03.2020

romania-sAl 29-lea caz din Romania

O femeie de 47 de ani, din Bucureşti, gasita pozitiva la testul de coronavirus, in aceasta seara. Femeia s-a infectat după ce a intrat în contact cu pacientul care a fost internat la Spitalul Gerota.

romania-s28 de cazuri: Alte trei cazuri de coronavirus au fost confirmate in Romania

Testele au fost pozitive in cazul a trei pacienti din Timis, Caras-Severin si Hunedoara.
Este vorba despre un barbat de 57 ani care s-a intors in cursul zilei de luni din Italia si se afla in carantina in Arad.
De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara si un tanar de 37 de ani, internat in Spitalul de boli infectioase din Resita, contact al unei persoane pozitive, au avut teste de confirmare a coronavirusului.








romania-sÎncă opt cazuri de coronavirus au fost confirmate în Bucureşti

Pe lângă cei 3 bucureşteni care au fost infectaţi cu coronavirus, alte cinci cazuri au fost confirmate marţi.
Numărul total al persoanelor care s-au îmbolnăvit cu acest nou tip de virus a ajuns la 25.


O anchetă epidemiologică se desfășoară la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota din București, care aparține Ministerului Afacerilor Interne, unde a fost internat inițial cel de-al treilea caz de coronavirus din București, un bărbat de 60 de ani, ofițer în rezervă.

A dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație de patru zile, să solicite astăzi, efectuarea testului pentru coronavirus.  După confirmarea infectării cu coronavirus, în spital au fost instituite mai multe măsuri.
Pacientul este în curs de a fi transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Bărbatul, care este în stare stabilă, afirmă că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim.

Bărbatul a fost în Israel şi s-a întors în ţară în 26 februarie.


Update: 09.03.2020

Școlile și grădinițele se închid de miercuri, până pe 22 martie, din cauza coronavirusului 

Toate școlile și grădinițele din țară se închid de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie. Perioada poate fi prelungită, în funcție de situație.

Decizia a fost luată în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență.


romania-s

17 cazuri: 2 noi cazuri de coronavirus

Două noi cazuri de infecţie cu coronavirus au fost confirmate în România.

Este vorba de o femeie de 73 de ani din Buzau  şi de un bărbat de 60 de ani din Bucureşti, ofiter in rezerva.

Femeia în vârstă de 73 de ani din municipiul Râmnicu Sărat a ajuns, duminică seara, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău. Ea se întorsese din oraşul italian Rimini la începutul lunii martie.



Direcția Strategii Guvernamentale de la Palatul Victoria, în jur de 15 persoane, sunt în autoizolare la domiciliu, pentru 14 zile.

Dimineață, o persoană suspectă de coronavirus, contact al femeii de 42 de ani din București depistate cu COVID-19, a fost dusă la Spitalul “Matei Balș” pentru testare.

Atribuțiile DSG sunt de a asigura asistenţa necesară prim-ministrului, precum şi ministerelor, departamentelor şi altor instituţii guvernamentale, în următoarele domenii: accesul la informaţiile de interes public şi transparenţă instituţională; comunicarea publică guvernamentală, internă şi externă, evaluarea stării sociale a populaţiei, evaluarea oportunităţii sociale şi a impactului strategiilor guvernamentale.

Oficiul de Stat pentru Inveții și Mărci a anunțat că își suspendă activitatea pentru o zi.



guvernul-romaniei

Femeia cu coronavirus este bucatareasa, angajata a Guvernului

Sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României.

Fiul acesteia este si el suspectat de coronavirus.


Update: 08.03.2020

mures

Un al 15-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România

O femeie în vârstă de 70 de ani din Mureş depistata pozitiv.

Femeia se afla în izolare la domiciliu din data de 6 martie,  întrucât a revenit în țară din Italia (Ancona/ Bologna). În cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăți de respirație, tuse și febră. Femeia va fi transportată cu izoleta pentru internare la Spitalul de boli infecțioase din Cluj.

Patru din cei diagnosticati cu coronavirus si tratati, sau vindecat.

În acest moment, cele 9 persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și București.

Starea de sănătate a pacienților internați este bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție de către personal medical specializat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.877 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Până la această oră au fost prelevate și analizate 948 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 934 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.


bucuresti

Al 14-lea caz confirmat si primul din Capitala

Un nou caz de coronavirus a fost confirmat in Romania: este vorba despre o femeie din Bucuresti, de 42 de ani, apropiata de barbatul de 49 de ani diagnosticat sambata.

Femeia se afla in centrul de carantina Bucuresti si urmeaza sa fie transferata la Matei Bals.



Update: 07.03.2020

galati

Al 13-lea caz de infectie cu coronavirus, un barbat din judetul Galati

S-a prezentat la spital vineri, cu simptome. Este vorba despre un barbat de 72 ani, din Galati care a venit din Lombardia in data de 29 februarie.

In data de 6 martie, a fost transportat cu izoleta, din locul in care se afla in autoizolare, la Spitalul judetean Galati, sectia de boli infectioase unde se afla in prezent internat.

Barbatul este in stare generala ameliorata, fara febra.

Apelul autorităţilor: Cine a călătorit cu bolnavul din Galaţi, care are COVID-19, să se izoleze acasă

Autorităţile fac apel către cei care au călătorit împreună cu bărbatul din Galaţi, diagnosticat cu noul COVID-19, atât în avionul care i-a adus din Italia pe Otopeni, cât şi în microbuzul luat din Gara de Nord, în 29 februarie, să se izoleze la domiciliu şi să anunţe DSP Galaţi.

Barbatul de 72 de ani, confirmat cu infectare cu noul coronavirus (COVID-19), a aterizat pe Aeroportul Otopeni, venind din zona Lombardia, în data de 29 februarie.

Persoanele care în data de 29 februarie au circulat spre Galaţi, folosind microbuzul, cu plecare din Bucureşti (Gara de Nord), sunt rugate să se izoleze la domiciliu şi să contacteze în cel mai scurt timp autorităţile, la numărul 0744.630.508 (DSP Galaţi).

Sunt vizate persoanele care au folosit cursa cu plecare de la ora 12.15, cu puncte de îmbarcare pe str. Baldovin Pârcălabul şi IDM Basarab. Microbuzul folosit este marca IVECO, de culoare albă, are numărul de înmatriculare B 83 ZAD, şi a circulat pe ruta Bucureşti – Urziceni – Buzău – Brăila – Galaţi.
Această cursă a fost folosită de aproximativ 17 pasageri.

Primul caz de infectare cu noul coronavirus depistat la Bucureşti

Cel de-al 12-lea caz de infectare cu noul coronavirus a fost în România. Acesta este primul caz depistat în Bucureşti.
Un bărbat din Bucureşti, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată. Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiţia de caz COVID-19. I s-au recoltat probe şi pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe şi pentru testul de coronavirus. Bărbatul le-a spus medicilor că a stat acasă în această perioadă, de la revenirea în ţară.

Epidemiologii au început stabilirea contacţilor bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare.

Echipajul ambulanței care l-a dus pe primul bucureștean cu coronavirus a crezut că are colită, nu au îmbrăcat costumele

Asistenta e izolată acasă, dar ambulanțierul e în Bulgaria!
Echipajul a ajuns vineri seară, la ora 21, la domiciliul bărbatului.  Pacientul vomita și avea febră. Nu tușea și nu avea dificultăți la respirație. Suspiciunea era de colită.
Așa că oamenii nu au apelat la costume pentru ca nu aveau nici o suspiciune de coronavirus. Pacientul a mers pe picioarele sale la ambulanță, contactul a fost doar cu asistenta și cu ambulanțierul. A fost dus la Balș, i s-au luat analize și, apoi, s-a întors la familie.

Sâmbătă pe la ora 17 cei de la Balș l-au depistat pozitiv. Atunci au băgat-o pe asistentă la izolare, acasă, unde va sta 14 zile. Ambulantierul, este în Bulgaria, alături de mai mulți colegi, nu s-a putut întoarce în noaptea asta. El va veni mâine în țară, i se va recolta sânge, i se vor face și lui analize și va sta izolat timp de 14 zile.



Update: 06.03.2020

timisoara

Astazi au fost confirmate inca 2 cazuri de coronavirus, in total 12 in Romania

Tânăra de 15 ani s-a prezentat în cursul zilei de vineri la Spitalul de Copii din Timişoara. Prezenta simptome de febră şi tuse. A fost luată decizia internării şi prelevării de probe la Spitalul de boli infecţioase din Timişoara.

Starea sa de sănătate a fetei din Timişoara este ameliorată, fără febră.

Al doilea caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în acelaşi avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de ieri cu infecţie cu noul coronavirus (COVID-19).

Fata din Hunedoara este asimptomatică şi va fi internată la Spitalul de boli infecţioase din Timişoara.


Update: 06.03.2020

Al noualea roman infectat cu coronavirus, venit din Italia


Barbatul de 40 de ani, din Hunedoara a venit dintr-o vacanta in Brescia, a luat avionul din Bergamo. A stat izolat la domiciliu. Ieri dupa un puseu febril s-a prezentat la doctor unde a fost testat de coronavirus si a iesit pozitiv. Acum este in stare stabila.


A fost confirmat al optulea caz de coronavirus ( COVID-19 )din România

Este vorba despre o persoană care a intrat în contact cu bărbatul de 71 de ani, din Suceava, diagnosticat cu noul coronavirus, după ce s-a întors din Italia.

Este vorba de o femeie de 51 ani, din judetul Olt, care a călătorit din Italia în acelaşi autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia. Femeia se află în izolare la domiciliu.


7 cazuri confirmate de coronavirus in Romania

O tânără din Timișoara, colegă a pacientului de 16 ani care a fost gasita pozitiva.

Trei dintre pacientii internati anterior sunt declarati vindecati dupa ce, cele doua teste repetate la interval de 24 ore au iesit negative.


Update: 05.03.2020

Bărbatul de 47 de ani internat la Timișoara nu mai are coronavirus – test negativ. 

La fel si femeia de 38 de ani  din Timisoara a ieșit negativ la testul de astăzi.

Testul făcut bărbatului a ieșit negativ, după ce i s-a facut un test și miercuri, care a iesit, de asemenea, negativ.
Femeia de 38 de ani, rezultat negativ, fiind la cel de-al doilea test realizat cu rezultat negativ.

Atât femeia de 38 de ani, cât şi bărbatul de 47 de ani rămân deocamdată internaţi.

Cetățenii români de pe Diamond Princess sunt vindecati si se vor întoarce în țară

Cei doi români care s-au infectat cu noul virus în luna februarie, au fost membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess. Ei au fost infectați cu coronavirus și au fost tratați în Japonia iar astazi au fost declarați vindecați și vor fi externați, anunță autoritățile române.
În total, 17 români s-au aflat la bordul navei, doi turiști și 15 membri ai echipajului.

Update: 04.03.2020

Al saselea caz pozitiv de coronavirus a fost confirmat miercuri seara, 4 Martie, la o persoană de 71 de ani din Suceava

Bărbatul care a fost confirmat cu coronavirus s-a întors din Italia, regiunea Lombardia, in data de 28 februarie prin vama Nadlac, cu autocarul.
 Conform primelor informaţii din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava - Secţia de boli infecţioase cu febră şi frison, unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieşit pozitiv", precizează Grupul de Comunicare Strategică. Bărbatul va fi transportat la Iași .
Autoritățile caută acum toți pasagerii din autocar.
Va fi făcută o anchetă epidemiologică și pasagerii din autocarul cu care s-a întors bărbatul de 71 de ani vor fi plasați fie în carantină, fie în izolare.

5 cazuri confirmate de infectare cu coronavirus in Romania.

Un baiat de 16 ani din Timisoara, nepotul barbatului infectat si internat in cursul zilei de marti. Tanarul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

Grupul de Comunicare Strategica anunta ca rezultatele de astazi ale probelor luate de la barbatul de 47 de ani din Timisoara sunt negative si urmeaza conform procedurii un nou test la distanta de 24 de ore fata de ultimul realizat.


Update: 03.03.2020

Al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat în România

Un bărbat de 47 de ani,din Timișoara, care a venit din Italia cu femeia confirmată cu acest virus. La prima testare, rezultatul a fost negativ. Acesta este asimptomatic, nu are febră.
Bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în acelaşi avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia.

Este posibil ca si alte persoane care au avut contact cu cei doi, sa mai fie infectate cu coronavirus.
În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte 2 familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare.

Al doilea test pozitiv pentru femeia de 38 de ani din Timișoara care are coronavirus

Femeia confirmată cu noul coronavirus este în continuare pozitivă. Următoarea recoltare va fi peste trei zile. Este cu stare generală bună, cu o ușoară tuse.


Update: 02.03.2020

Femeia din Timişoara confirmată cu noul coronavirus a fost retestată. 

Pacienta internată la Timişoara, confirmată zilele trecute cu noul virus, a fost supusă unui nou test în cursul zilei de luni, iar rezultatul a fost pozitiv.

Update: 01.03.2020 / 18:00

Preluare integrala de pe: Ministerul Sanatatii

Comunicate de presa / Buletin de presă 01.03.2020, ora 16:00

Astăzi, 1 martie, la centrul de boli infecțioase din Timișoara au fost lucrate probe provenind de la 12 persoane.
Toate rezultatele au fost negative, ceea ce înseamnă că persoanele ale căror probe au fost analizate nu sunt purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus).
Tot astăzi, la nivelul altor două centre sunt în lucru probe prelevate de la 20 de persoane, 12 la centrul din București și 8 la centrul din Cluj-Napoca.
Potrivit datelor comunicate de Ministerul Sănătății, astăzi, 1 martie, ora 16.00, la nivel național sunt 52 de persoane aflate în carantină.
Numărul celor aflați în izolare la domiciliu este 8085.
Grupul de Comunicare Strategică

Update: 01.03.2020 / ora 08:30

În România sunt confirmate trei cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (Coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

Autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

În acest moment, 47 de persoane se află în carantină, iar 8356 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Update: 28.02.2020 / ora 15:32



maramures

2 noi cazuri confirmate de coronavirus , un barbat din Maramures si o femeie din Timisoara

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din Maramureș, venit din afara zonelor în carantină din Italia, întors în țară pe 25 februarie, fiind bolnav în Italia, unde a mers la medic si i s-a prescris tratament simptomatic, apoi s-a întors acasă.


Ajuns în România, cu febră, s-a prezentat la spitalul din Maramureș, unde a fost internat la Clinica de Boli Infecțioase si a primit tratament simptomatic, a fost testat, ieri având un grad de insuficiență respiratorie și a fost transferat la Cluj. Astăzi a fost confirmt pozitiv.

Al doilea caz este acela că o femeie de 38 de ani din Timișoara.
Pe 17 februarie, a mers o zi la Bergamo, iar pe 25 februarie a arătat primul semn de febrilitate, cu o stare generală alterată, a rămas acasă.
Pe 27 s-a dus la spital pentru o evaluare a simptomatologiei, a primit tratament și a mers acasa pentru autoizolare. Astăzi, testul ei a fost confirmat ca pozitiv.

În acest moment, 182 persoane se află în carantină, iar 8231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu si 3 cazuri confirmate de coronavirus.



Update: 27.02.2020 / ora 15:48

Romania are in acest moment, un număr de 99 de persoane care se află în carantină, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu. Un singur caz diagnosticat cu COVID-19

Sursa Ministerul Afacerilor Externe


Update: 27.02.2020 / ora 08:00

Este primul caz din Romania diagnosticat cu coronavirus

Barbatul din Gorj diagnosticat cu coronavirus a ajuns, joi dimineata, la Institutul "Matei Bals" din Capitala, starea sa fiind buna.

Tanarul de 25 de ani a fost predat personalului Institutului Matei Bals si va ramane izolat complet de restul pacientilor.

Transportul s-a desfasurat in conditii normale pentru astfel de situatii si nu a reprezentat nici un pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane.

Medicii au stabilit deja o schema de tratament, iar starea sa este buna, neavand simptome specifice.

Tanarul era angajat intr-o hala de materiale tehnice si probabil a intrat in contact cu mai multe persoane pana sa fie diagnosticat.


Update: 26.02.2020 / ora 22:40

Primul român diagnosticat cu noul coronavirus a fost confirmat în Gorj

Primul caz din România, confirmat cu noul coronavirus a fost descoperit în urma testării persoanelor care au intrat în legătură cu italianul de 71 de ani, venit la rude in Gorj ( internat în prezent in stare grava dar stabila, in Rimini, Italia ).

Amintim ca doi barbati din Italia, unul in varsta de 51 de ani si altul de 71 de ani, s-au aflat in Romania, zilele trecute, cei doi fiind testati pozitiv cu noul coronavirus.

Italianul in varsta de 51 de ani este in carantina in propria locuinta, iar starea sa nu este grava.



Romanul infectat este în prezent, în stare bună şi nu are simptome de boală.


Familia acestuia, formată din şapte persoane, a fost pusă în carantină.

Toate cele sapte persoane au avut test negativ, însă toate vor rămâne la domiciliu, sub pază. Li se vor asigura toate nevoiele, dar nu vor putea pleca din casă. S-a considerat că pentru aceştia e mai bine să stea acasă decât să fie mutaţi într-un centru de carantină.

Nu trebuie să aibă contact cu persoane. Dacă vor intra acolo, vor intra cu echipament. Poate poliţia locală să fie acolo. Nu sunt puşi sub sechestru. E şi o protectie pentru că toată lumea vrea să meargă.

În caz că apar simptome, atunci se testează şi persoanele vor fi transportate la spital. Transportul se va face în condiţii de siguranţă, a declarat Raed Arafat.

Acesta a precizat că prefecturile au primit sarcini clare, în ceea ce priveşte asigurarea hranei pentru astfel de persoane.

Întrebat cu câte persoane a intrat în contact bărbatul infectat, ministrul Sănătăţii Victor Costache a spus că este în curs o anchetă epidemiologică, ale cărei rezultate vor fi gata joi.

Am identificat pacientul zero, pacientul italian şi de 2-3 zile testăm toate contactele lui şi am identificat o persoana infectata cu noul coronavirus. Barbatul este un contact direct al italianului.

Un echipaj SMURD a plecat deja la la Craiova pentru a prelua persoana respectivă şi a o transporta la Spitalul Matei Balş. Transportul se va face în condiţii de siguranţă.

Victor Costache şi Raed Arafat nu au dorit să facă publică vârsta pacientului.


Update: 26.02.2020 / ora 16:00

Cei 13 oameni din Gorj care au intrat in contact cu italianul nu au coronavirus

Testele pentru cei 13 oameni din Gorj care au intrat in contact direct cu italianul care are noul coronavirus au iesit negative, totusi au fost pusi in carantina pentru 14 zile.

Mai sunt in lucru 19 teste ale unor persoane care nu au fost in contact direct, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Nelu Tataru.

Secretarul de stat a precizat ca, pana miercuri, la ora 14:00, la nivelul tarii, erau 69 de persoane in carantina si 4.818 in izolare la domiciliu, dintre care 920 in Bucuresti.

Pentru persoane asimtomatice care vin din zonele carantinate se impune carantina dupa testare, iar dupa cele 14 zile se mai fac doua teste la interval de 24 de ore care trebuie sa fie negative.

Pentru cei asimptomatici care trec frontiera sunt dusi cu un transport special pana la domiciliu si izolati voluntar in familie.
Cei care lucreaza vor primi concediu medical, iar elevii scutire medicala. Supravegherea se va face prin medicul de familie.

Persoanele cu simptomatologie sunt dirijate catre un centru special din tara. Persoanele cu probele pozitive sunt duse la Matei Bals, unde sunt tratate. Dupa ce se ajunge la 10 cazuri, celelalte persoane raman in cele cinci clinici de boli infectioase de la nivelul tarii.

De paza persoanelor aflate in carantina se va ocupa Politia Locala.


Update: 26.02.2020 / ora 11:30

Doar persoane in carantina, nu exista inca persoane infectate

Un număr de 26 de persoane se află în carantină şi 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu
Pîna acest moment nu există nici un cetăţean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.

Apelati numărul de urgenţă doar dacă ati fost in zonele afectate sau ati intrat în contact cu persoane care provin de acolo. 


Update: 26.02.2020 / ora 10:25

Italianul în vârstă de 71 de ani care a fost in vizita in Romania este din Cattolica şi este internat la un spital din Rimini.

Potrivit unor surse locale, Italianul de 71 de ani a închiriat o maşină de la o firmă de închirieri auto din Craiova.

Acesta a ajuns cu avionul la Craiova, de unde a luat o maşină  in data de 18 februarie si a mers până în Gorj.

A intrat în contact cu un angajat al firmei de închirieri Craiova, caruia i-a predat actele si cheile, dupa cum susţin sursele locale. Poliţiştii din Dolj fac verificări să vadă cu cine s-a mai întâlnit bărbatul. Alte două persoane care au intrat în contact cu italianul s-au dus singure la spitalul din Târgu-Jiu.

Italianul, casatorit cu o romanca de 42 de ani, a fost in vizita la socri, care locuiesc în comuna Bâlteni, judeţul Gorj, şi la care acesta a fost în vizită. Acestia au fost izolati la domiciliu marţi seara, de unde le-au fost recoltate probe pentru analize.

Soţia a ramas in Italia. El venit singur cu copilul pe 18 februarie la ora 12 noaptea şi pe data de 22, sâmbătă dimineaţa, a luat copilul de la socri apoi a plecat în Italia

Italianul a venit pe data de 18 februarie cu copilul de 10 ani, l-a lăsat la socri, apoi el a plecat la Târgu Jiu şi a stat într-un apartament.

A doua zi s-a dus la Primărie la Drăguţeşti şi a plătit taxele şi impozitele locale. A avut întâlniri de afaceri şi a revenit marţi când şi-a luat copilul şi a plecat în Italia.


Update: 25.02.2020 / ora 18:25

Italianul infectat cu coronavirus a fost la soacra sa in Craiova. Acesta este casatorit cu o ramanca din Gorj.

A mai avut cateva intalniri de afaceri in Romania inainte de a pleca spre Italia.

Bărbatul este internat in momentul de fata la un spital din Rimini, Italia.


Update: 25.02.2020 / ora 16:30

Un cetăţean italian care vizitase recent România a fost diagnosticat astăzi cu noul coronavirus

Bărbatul este internat in momentul de fata la un spital din Rimini, Italia.

Un cetăţean italian din Catollica în vârstă de 71 de ani, care vizitase România a fost diagnosticat cu coronavirus în Italia.

Bărbatul s-a întors în Italia dintr-o călătorie în România weekendul trecut, avea simptome de raceala, motiv pentru care a mers la urgenţa Spitalului Cattolica. De acolo a fost dus la Rimini, unde testul a ieşit pozitiv.



Update: 25.02.2020 / ora 12:30

Un cetățean italian in varsta de 30 de ani, care a ajuns la Sibiu cu o companie aeriană din Viena, este internat cu febră si se află într-o stare stabilă, cu o evoluție favorabilă.

Acesta a ajuns la Sibiu pe ruta Veneția-Viena-Sibiu, iar cnd a ajuns pe aeroport avea febră. Ținandu-se cont de starea și zona din care venea, a fost internat de urgență și spitalizat.

Decebal Todăriță, purtătorul de cuvant al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a declarat că italianul internat luni cu sindrom febril este într-o stare mai bună.  Acesta este în prezent asimptomatic, stabil, cu o evoluție favorabilă.

Bărbatul este supus testelor obișnuite de gripă și este atent monitorizat în cadrul secției, unde se află izolat. Probele pentru coronavirus, au fost transmise la Spitalul Clinic din Timișoara și sunt așteptate rezultatele.



Update: 24.02.2020 / ora 23:00

Sursa: mediafax.ro

Avem şase persoane în carantină în Bucureşti şi cam 1.000 autoizolati la domiciliu 

Ministrul Sănătăţii Victor Costache a declarat că sunt şase persoane încă în carantină, iar autoizolaţi la domiciliu sunt undeva în jur de 1.000 de persoane. Raed Arafat a precizat că este vorba doar de Bucureşti, referindu-se la cei şase aflaţi în carantină.

Şeful DSU Raed Arafat a adăugat că în judeţul Dolj mai sunt opt persoane în carantină, iar în judeţul Galaţi trei persoane aduse duminică seară.

In Bucureşti, au fost în carantină două persoane, cele venite din Wuhan,  care au plecat.

Mai sunt şase cazuri aduse din Japonia de pe vasul Diamond Princess. Nu prezintă simptome.



Update: 24.02.2020

Studenta care a ajuns la spital, după ce i s-a făcut rău la facultate, nu prezintă simptome specifice infecţiei cu coronavirus. 

Analizele au arătat că nu are gripă, însă a fost izolată în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, conform reprezentanţilor Spitalului.



Update: 24.02.2020 / ora 18:00

Sursa: mediafax.ro

Un bărbat de 30 de ani a fost preluat de medici de la Aeroportul Sibiu, cu febră, după ce a călătorit în Italia

Un bărbat de 30 de ani venit din Venetia, a fost preluat de medici de la Aeroportul Sibiu, cu febră.
Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Cosmin Balcu, a declarat că bărbatul a călătorit în Italia, Veneţia şi a ajuns la Sibiu cu o cursă aeriană din Viena, având stare febrilă.

„L-am preluat cu izolare şi îl ducem la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde medicii îi vor face analize pentru a stabili diagnosticul. Acesta are stare febrilă şi a declarat că a fost în Italia. Noi luăm măsurile maximale în astfel de cazuri”, a spus Cosmin Balcu.

Bărbatul a fost transportat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru investigatii medicale.

Transportul lui s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă cu autospeciala de transport victime multiple.

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, a făcut un apel la calm în privinţa virusului ucigaş şi subliniază că nu există înregistrat niciun caz de coronavirus în România.


Comentarii

Postări populare

Situatia la nivel mondial / Coronavirusul se raspandeste rapid in toata lumea

Tari afectate - numarul cazurilor de infectie cu coronavirus

Situatia epidemiologica in Italia / Cazurile de coronavirus in Italia continuă să crească.

Granite inchise, suspendare zboruri, interdictii la nivel mondial

Coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 - COVID-19

Romania: Masuri de urgenta pentru prevenirea epidemiei de coronavirus

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / aprilie 2020

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / martie 2020

Judetul Bacau - Epidemia este controlata / 3 decese noi de coronavirus și în Bacău.

Informatii utile

Sunt utile mastile?

Pentru persoanele sănătoase, măștile sunt inutile.
Măștile medicale NU servesc la protejarea celor sănătoși, ele servesc ca măsură de precauție pentru cei bolnavi și pentru medici.

De ce e bine sa donezi sange daca te-ai vindecat de coronavirus?

Pentru ca sangele celui vindecat contine anticorpi care il vor ajuta pe cel bolnav sa lupte mai usor cu infectia si sa se vindece mai repede.

Exista tratament impotriva infectiei cu noul coronavirus?

NU, nu exista inca nici un tratament / vaccin !



M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?

M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?
Exista tratament pentru coronavirus? Pentru noul SARS coronavirus CoV-2, oficialii din domeniul sănătății estimează o perioadă de...

Etichete

Afișați mai multe