Cetateni romani din strainatate infectati cu coronavirus


romani-in-strainatate-coronavirusCetățenii români din străinătate care doresc să solicite informații despre modul în care se manifestă virusul COVID-19, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și conduita preventivă, pot apela numărul +4021.320.20.20.

Linia telefonică este destinată strict informării cetățenilor români și nu este un număr de urgență.






Update: 19.04.2020

Românii bolnavi de coronavirus 

422 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franța, 13 în Germania, 57 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 3 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția  și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.


De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 61 de cetățeni români aflați în  străinătate, 14 în Italia, 15 în Franța, 19 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, unul în Belgia, unul în Suedia și unul în Elveția, au decedat.


Update: 10.04.2020

42 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 13 în Italia, 8 în Franţa, 11 în Marea Britanie, 6 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia şi unul în Suedia, au decedat.

684 de cetăţeni români sunt în continuare confirmaţi ca fiind infectaţi cu coronavirus: 418 în Italia, 196 în Spania, 17 în Franţa, 9 în Germania, 32 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia şi câte unul în Argentina, Irlanda, Luxemburg şi Suedia.



Update: 07.04.2020

Șofer român de TIR din Italia mort după ce a fost infectat cu coronavirus. 

Barbatul se numea Daniel Sirețeanu, avea 38 de ani și era originar din Târgu-Neamț.

Conaționalul nostru a fost contaminat în urmă cu 20 de zile și a fost internat în spital în stare critică.
Daniel este cel mai tânăr pacient decedat din cauza infecției cu coronavirus din regiunea Abruzzo.


Update: 30.03.2020

Sapte persoane care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei României la Paris au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și familiile acestora. Starea celor șapte persoane este bună.

Activitatea Ambasadei României în Republica Franceză va fi restrânsă, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare.

Activitatea secției consulare este suspendată temporar, fiind preluate doar cazurile urgente.



Update: 27.03.2020

59 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 

44 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 11 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța și unul în Marea Britanie, au decedat.


Update:26.03.2020

Opt români din Italia au murit din cauza coronavirusului, alți doi în Franța și unul în Marea Britanie

Alți 3 români din străinătate, mai exact din Italia, Franța și Marea Britanie, au murit din cauza coronavirusului, astfel că bilanțul deceselor de la începutul epidemiei ajunge la 11.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 59 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 44 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg.


Update: 21.03.2020

7 români au murit de coronavirus până acum în străinătate. 30 de infectaţi, în afara ţării

Şase români au murit în Italia şi unul în Franţa.

30 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 23 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda, 1 în Tunisia și 1 Franța.


Update: 20.03.2020

29 de cetateni romani din strainatate au fost confirmati pozitiv

În conformitate cu informaţiile obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, la acest moment, 29 de cetăţeni români din străinătate au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19:
23 - în Italia
2 - în Namibia
1 - în Spania
1 - în Luxemburg
1 - în Irlanda
1 - în Tunisia



Trei români din Italia au murit după infectarea cu coronavirus, anunţă MAE. 

Femeia de 80 de ani din comuna Borşa, judeţul Maramureş, primul cetăţean român care a murit de coronavirus, în Italia, a fost adusă în ţară de membrii familiei, alături de sora sa, de asemenea decedată, fără ştirea autorităţilor române. Cele două au fost înmormântate fără preot.



Update: 14.03.2020

Român mort de coronavirus în Italia. MAE anunţă că avea şi alte probleme de sănătate

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că un român a murit din cauza COVID 19. Acesta se afla în Italia şi avea şi alte probleme de sănătate.

Precizări de presă / Data:  14.03.2020

În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ( este vorba despre cele doua femei originare din Borsa) ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.


Update: 13.03.2020

Maramures: Două femei originare din Borșa au decedat la spital din regiunea Lombardia (Italia), ca urmare a infectării cu coronavirusul de tip nou COVID-19.

Persoanele decedate sunt două surori, cu vârste cuprinse între 60 și 70 de ani. Cele două surori au contractat virusul în Milano și din cauza afecțiunilor medicale pe care le aveau, din păcate, nu au avut nicio șansă în fața acestui virus periculos.
Cele două persoane au decedat la distanță de o zi una față de cealaltă.


Update: 06.03.2020

Trei români sunt printre persoanele infectate cu coronavirus în Italia

Potrivit datelor obținute în cursul zilei de ieri de către reprezentanții Ambasadei României la Roma și ai oficiilor consulare la nivel local, până în prezent, au fost identificați 3 cetățeni români printre persoanele infectate cu COVID-19 pe teritoriul acestui stat.

Consulatul General al României la Trieste a fost informat de către autoritățile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz în regiune, persoana având dublă cetățenie, română și a Republicii Moldova.

Autoritățile locale de la Cremona au confirmat existența unui cetățean român depistat pozitiv în regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoană cu dublă cetățenie româno-italiană, a fost confirmat în Bologna, în provincia Emilia-Romagna.

Comentarii

Postări populare

Situatia la nivel mondial / Coronavirusul se raspandeste rapid in toata lumea

Coronavirusul a ajuns si in Romania - Cazurile de infectii incep sa se inmulteasca/ Situatia in tara

Tari afectate - numarul cazurilor de infectie cu coronavirus

Situatia epidemiologica in Italia / Cazurile de coronavirus in Italia continuă să crească.

Granite inchise, suspendare zboruri, interdictii la nivel mondial

Coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 - COVID-19

Romania: Masuri de urgenta pentru prevenirea epidemiei de coronavirus

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / aprilie 2020

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / martie 2020

Judetul Bacau - Epidemia este controlata / 3 decese noi de coronavirus și în Bacău.

Informatii utile

Sunt utile mastile?

Pentru persoanele sănătoase, măștile sunt inutile.
Măștile medicale NU servesc la protejarea celor sănătoși, ele servesc ca măsură de precauție pentru cei bolnavi și pentru medici.

De ce e bine sa donezi sange daca te-ai vindecat de coronavirus?

Pentru ca sangele celui vindecat contine anticorpi care il vor ajuta pe cel bolnav sa lupte mai usor cu infectia si sa se vindece mai repede.

Exista tratament impotriva infectiei cu noul coronavirus?

NU, nu exista inca nici un tratament / vaccin !



M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?

M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?
Exista tratament pentru coronavirus? Pentru noul SARS coronavirus CoV-2, oficialii din domeniul sănătății estimează o perioadă de...

Etichete

Afișați mai multe