Caracteristicile clinice ale noilor boli ale coronavirusului din China - Lucrare de cercetare

Zhong Nanshan
Zhong Nanshan

Caracteristicile clinice ale noilor boli ale coronavirusului din China


Pe 28 februarie, a fost publicată în revista medicală de top „NEJM” o lucrare de cercetare intitulată „Caracteristicile clinice ale noilor boli ale coronavirusului din China”, condusă de Zhong Nanshan, lider de grup la nivel înalt de experți al Comisiei Naționale de Sănătate și Medicină și membru al Academiei Chineze de Inginerie.

Teza implică conținut important, cum ar fi „perioada de latență” și „super comunicatorul” care sunt de interes public


1. Datele provin de la 1.099 de pacienți Covid-19 internați în 552 de spitale, toți fiind diagnosticați prin testarea acidului nucleic înainte de 29 ianuarie 2020. Dintre acestea, cazurile severe au reprezentat 15,7% .

2. 3,5% dintre pacienți sunt lucrători medicali. 25,9% dintre pacienți nu au avut niciun istoric de contact Wuhan (nu au fost niciodată la Wuhan, nu au venit la Wuhan să vină). Existența „super comunicatorilor” nu poate fi exclusă. Nu a existat antecedente de expunere în Wuhan și nu a afectat gravitatea bolii.

3. Perioada mediană de incubație este de 4 zile, majoritatea fiind de 2-7 zile. Deși există foarte puține cazuri de latență semnificativ extinsă, nu este recomandată ca bază pentru evaluarea de rutină.
4. Febra este cel mai frecvent simptom al Covid-19, însă 11,3% dintre pacienți nu au dezvoltat febră de la început până la sfârșit, iar proporția de non-febră a fost mult mai mare decât SARS și MERS. Pe lângă febră, 67,8% din tuse apar, iar alte simptome sunt rare.

5. Cele mai frecvente manifestări pulmonare ale CT sunt opacifierea sticlei macinate (56,4%) și umbrele neplăcute ale ambilor plămâni (51,8%). Au existat 2,9% din cazurile severe și 17,9% din cazurile non-severe, fără modificări anormale ale CT pulmonar. Un număr suplimentar de 83,2% dintre pacienți au avut un număr redus de limfocite.

6. 58,6% dintre pacienți au primit perfuzii antimicrobiene, 35,8% au primit oseltamivir și 18,6% au primit glucocorticoizi.

7. Rata totală de deces este de 1,4% . Riscul cumulat de trecerea la UCI sau ventilație mecanică sau deces a fost de 3,6% la toți pacienții, comparativ cu 20,6% la pacienții bolnavi critici.

8. Limitări: unele date sunt înregistrate incomplet, unii pacienți sunt încă spitalizați și mulți minori care nu sunt spitalizați nu sunt incluși în statistici.

Aici puteti citi lucrarea integrala: www.nejm.org

Comentarii

Postări populare

Situatia la nivel mondial / Coronavirusul se raspandeste rapid in toata lumea

Coronavirusul a ajuns si in Romania - Cazurile de infectii incep sa se inmulteasca/ Situatia in tara

Tari afectate - numarul cazurilor de infectie cu coronavirus

Situatia epidemiologica in Italia / Cazurile de coronavirus in Italia continuă să crească.

Granite inchise, suspendare zboruri, interdictii la nivel mondial

Coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 - COVID-19

Romania: Masuri de urgenta pentru prevenirea epidemiei de coronavirus

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / aprilie 2020

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / martie 2020

Judetul Bacau - Epidemia este controlata / 3 decese noi de coronavirus și în Bacău.

Informatii utile

Sunt utile mastile?

Pentru persoanele sănătoase, măștile sunt inutile.
Măștile medicale NU servesc la protejarea celor sănătoși, ele servesc ca măsură de precauție pentru cei bolnavi și pentru medici.

De ce e bine sa donezi sange daca te-ai vindecat de coronavirus?

Pentru ca sangele celui vindecat contine anticorpi care il vor ajuta pe cel bolnav sa lupte mai usor cu infectia si sa se vindece mai repede.

Exista tratament impotriva infectiei cu noul coronavirus?

NU, nu exista inca nici un tratament / vaccin !



M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?

M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?
Exista tratament pentru coronavirus? Pentru noul SARS coronavirus CoV-2, oficialii din domeniul sănătății estimează o perioadă de...

Etichete

Afișați mai multe