Europa se confruntă acum cu prima rundă a epidemiei şi ar trebui să ia măsuri proactive


Update: 19.03.2020

''Cred că Europa se confruntă acum cu prima rundă a epidemiei şi ar trebui să ia măsuri proactive. Nu aşteptaţi până când este prea târziu'' – Zhong Nanshan

Nu există nicio dovadă că oamenii pot dezvolta imunitate de lungă durată la boala coronavirusului, în urma infectării.

Mâncarea animalelor sălbatice este un obicei uman rău. 

Aproape 80% din focarele din ultimii ani au fost cauzate de animale sălbatice și este necesară o interdicție cuprinzătoare, spune Academicianul Zhong Nanshan

Pe 27 februarie, Oficiul de Informare al Guvernului Municipal Guangzhou a organizat o informație specială pentru prevenirea și controlul epidemiilor la Universitatea Medicală Guangzhou. Academicianul Zhong Nanshan a dezvăluit câteva informații importante:

Sursa: Sina Weibo @ 人民日报

1. Suntem siguri că epidemia va fi controlată practic până la sfârșitul lunii aprilie. Infecția cu pneumonie ne-coronariană este foarte rapidă, valoarea R0 este cuprinsă între 2 și 3 (fără intervenție, un pacient obișnuit poate infecta 2 până la 3 persoane), dar după o intervenție națională puternică și o conștientizare crescută a prevenirii și controlului grupului, situația epidemică poate fi prevăzută la sfârșitul lunii aprilie. Practic s-a încheiat și a reluat munca normală.

2. Epidemia a apărut pentru prima dată în China, dar epidemia nu a avut loc neapărat în China. Desigur, este imposibil de judecat situația epidemică din străinătate și este necesară depistarea în continuare a virusului coroanei.

3. Statutul special al CDC nu a primit suficientă atenție, este doar un departament tehnic. Se sugerează ca statutul CDC să fie îmbunătățit cu o anumită putere administrativă, altfel pot apărea probleme similare în viitor.

4. Experiența Chinei va fi introdusă în Europa. Aceasta este o boală a oamenilor, nu o boală a Chinei. Zhong Nanshan a sugerat ca țările cu dezvoltare rapidă a epidemiei să se refere la China pentru eliminare. Cooperarea națională, prevenirea și controlul comun sunt foarte importante, în caz contrar pot apărea cazuri importate în China. Patru sfaturi de control: în primul rând, depistarea precoce și izolarea precoce; în al doilea rând, pacienții trebuie tratați în locurile desemnate; al treilea, tratamentul interdisciplinar al bolilor grave și al patrulea, cooperarea internațională în tratamentul bun.

5. Este imposibil să dezvolți un medicament nou în termen de o lună. Este dificil să se ia în considerare controlul randomizat dublu-orb în tratamentul bolilor în situații de urgență și poate fi tratat doar cu medicamente sigure existente în conformitate cu principiul. Este dificil să găsești medicamente noi într-un timp scurt. Un proces controlat va fi efectuat cu atenție în continuare.

6. Mâncarea animalelor sălbatice este un obicei uman rău. Aproape 80% din focarele din ultimii ani au fost cauzate de animale sălbatice și este necesară o interdicție cuprinzătoare.

7. Probabilitatea re-infectării după externarea de la Fuyang este foarte mică. Reactivii de detectare a acidului nucleic și metodele de detecție au efect. Acest „Fuyang” este probabil o eroare și nu va fi transmis altora.

8. Reluarea lucrărilor și a producției ar trebui să acorde atenție intervalului de 1,5 metri și apelor uzate neobstrucționate. Întreprinderile mari se întorc treptat la muncă, iar angajații trebuie să fie foarte atenți. Lucrătorii prelucrați pot primi teste de acid nucleic și anticorp pentru a se asigura că intervalul este mai mare de 1,5 metri și, de asemenea, să se asigure că canalizarea nu este obstrucționată.

Comentarii

Postări populare

Situatia la nivel mondial / Coronavirusul se raspandeste rapid in toata lumea

Coronavirusul a ajuns si in Romania - Cazurile de infectii incep sa se inmulteasca/ Situatia in tara

Tari afectate - numarul cazurilor de infectie cu coronavirus

Situatia epidemiologica in Italia / Cazurile de coronavirus in Italia continuă să crească.

Granite inchise, suspendare zboruri, interdictii la nivel mondial

Coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 - COVID-19

Romania: Masuri de urgenta pentru prevenirea epidemiei de coronavirus

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / aprilie 2020

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / martie 2020

Judetul Bacau - Epidemia este controlata / 3 decese noi de coronavirus și în Bacău.

Informatii utile

Sunt utile mastile?

Pentru persoanele sănătoase, măștile sunt inutile.
Măștile medicale NU servesc la protejarea celor sănătoși, ele servesc ca măsură de precauție pentru cei bolnavi și pentru medici.

De ce e bine sa donezi sange daca te-ai vindecat de coronavirus?

Pentru ca sangele celui vindecat contine anticorpi care il vor ajuta pe cel bolnav sa lupte mai usor cu infectia si sa se vindece mai repede.

Exista tratament impotriva infectiei cu noul coronavirus?

NU, nu exista inca nici un tratament / vaccin !



M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?

M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?
Exista tratament pentru coronavirus? Pentru noul SARS coronavirus CoV-2, oficialii din domeniul sănătății estimează o perioadă de...

Etichete

Afișați mai multe