CDC - Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor / Potențială amenințare pentru sănătatea publică prezentată de COVID-19 este ridicată, atât la nivel global

Sursa: Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor

Severitatea bolii

Atât MERS-CoV, cât și SARS-CoV au fost cunoscute că cauzează boli severe la oameni. Tabloul clinic complet cu privire la COVID-19 nu este pe deplin înțeles. Bolile raportate au variat de la ușoare la severe, inclusiv boala care duce la deces.
Există investigații în curs pentru a afla mai multe. Aceasta este o situație în evoluție rapidă și informațiile vor fi actualizate pe măsură ce acestea devin disponibile.
Evaluare a riscurilor
Focarele de noi infecții cu virus în rândul oamenilor sunt întotdeauna de îngrijorare pentru sănătatea publică. Riscul acestor focare depinde de caracteristicile virusului, inclusiv de cât de bine se răspândește între oameni, de gravitatea bolii rezultate și de măsurile medicale sau de alte măsuri disponibile pentru a controla impactul virusului (de exemplu, vaccin sau medicamente de tratament). Faptul că această boală a cauzat boală, inclusiv boala care duce la moarte, și o răspândire susținută de la persoană la persoană este preocupantă. Acești factori îndeplinesc două dintre criteriile unei pandemii. Pe măsură ce răspândirea comunității este detectată în tot mai multe țări, lumea se apropie de îndeplinirea celor trei criterii, răspândirea la nivel mondial a noului virus.

Potențială amenințare pentru sănătatea publică prezentată de COVID-19 este ridicată, atât la nivel global.

Dar riscul individual depinde de expunere.
În circumstanțele actuale, anumite persoane vor avea un risc crescut de infecție, de exemplu, personalul medical care îngrijește pacienții cu COVID-19 și alte contacte strânse ale persoanelor cu COVID-19. CDC a dezvoltat îndrumări pentru a ajuta la evaluarea riscului și gestionarea  persoanelor cu potențiale expuneri la COVID-19.
Cu toate acestea, este important de menționat că circumstanțele globale actuale sugerează că este probabil ca acest virus să provoace o pandemie. În acest caz, evaluarea riscurilor ar fi diferită.
Ce se poate întâmpla
Este posibil să fie identificate mai multe cazuri în zilele următoare. De asemenea, este probabil ca răspândirea de la persoană la persoană să continue să apară. Transmiterea pe scară largă a COVID-19 s-ar traduce într-un număr mare de persoane care au nevoie de îngrijiri medicale în același timp. Școlile, centrele de îngrijire a copiilor, locurile de muncă și alte locuri pentru adunări în masă pot prezenta mai mult absentism. Sistemele de sănătate publică și asistență medicală pot deveni supraîncărcate, cu rate crescute de spitalizări și decese. De asemenea, pot fi afectate alte infrastructuri critice, cum ar fi aplicarea legii, serviciile medicale de urgență și industria transporturilor. Furnizorii de servicii medicale și spitalele pot fi copleșite. În acest moment, nu există niciun vaccin care să fie protejat împotriva COVID-19 și niciun medicament aprobat pentru a-l trata.Intervențiile non-farmaceutice ar fi cea mai importantă strategie de răspuns.

Răspuns CDC

Eforturile globale în acest moment sunt concentrate simultan pe conținerea răspândirii acestui virus și atenuarea impactului acestui virus. Guvernul federal lucrează în strânsă colaborare cu partenerii de stat, locali, tribali și teritoriale, precum și partenerii de sănătate publică, pentru a răspunde acestei amenințări la adresa sănătății publice.
CDC operează toate planurile sale de pregătire și reacție pandemică, lucrând pe mai multe fronturi pentru a îndeplini aceste obiective, inclusiv măsuri specifice pentru pregătirea comunităților  pentru a răspunde transmiterea locală a virusului care provoacă COVID-19. Există o abundență de îndrumare pandemică dezvoltat în așteptarea unei pandemii de gripă care este repurizată și adaptată pentru o pandemie COVID-19.

Repere ale răspunsului CDC

CDC a înființat un sistem de gestionare a incidentelor COVID-19 pe 7 ianuarie 2020. Pe 21 ianuarie, CDC și-a activat Centrul de operații de urgență pentru a oferi mai bine sprijin continuu la răspunsul COVID-19.
CDC a emis următoarele instrucțiuni de călătorie legate de COVID-19:
China - Nivelul 3, Evitați călătoriile neesențiale - actualizat 22 februarie;
Coreea de Sud - Nivelul 3, Evitați călătoriile neesențiale - actualizat 24 februarie;
Japonia - Nivelul 2, Precauții îmbunătățite în practică - actualizat 22 februarie;
Iran - Nivelul 2, Precauții îmbunătățite în practică - emis pe 23 februarie;
Italia - Nivelul 2, Precauții îmbunătățite în practică - emis la 23 februarie;
Hong Kong - Nivelul 1, Precauții practice în practică - emis la 19 februarie.
De asemenea, CDC recomandă ca toți călătorii să reconsidere în  acest moment călătoriile cu navele de croazieră în sau în Asia .

CDC emite îndrumări clinice, inclusiv:

O  actualizare interimară a rețelei de alertă pentru sănătate (HAN) pentru a informa departamentele de sănătate de stat și locale și profesioniștii din domeniul sănătății despre acest focar la 1 februarie.
La 30 ianuarie, CDC a publicat îndrumări pentru profesioniștii din domeniul sănătății cu privire la îngrijirea clinică a pacienților cu COVID-19 .
Pe 3 februarie, CDC a postat îndrumări pentru evaluarea riscului potențial pentru diverse expuneri  la COVID-19 și gestionarea adecvată a acestor persoane.
CDC a implementat echipe multidisciplinare pentru a sprijini departamentele de sănătate de stat cu management clinic, urmărirea contactelor și comunicații.
Laboratoarele CDC au susținut răspunsul COVID-19, inclusiv:
CDC a dezvoltat un test de reacție în lanț în timp real-transcripție-polimerază (rRT-PCR) în timp real care poate diagnostica COVID-19 în probe respiratorii din probe clinice. Pe 24 ianuarie, CDC a postat public protocolul de analiză  pentru acest test.
CDC a încărcat întregul genom al virușilor din cazurile raportate din Statele Unite în GenBank pe măsură ce secvențialul a fost finalizat.
CDC a crescut virusul COVID-19 în cultura de celule , care este necesară pentru studii suplimentare, inclusiv pentru caracterizarea genetică suplimentară. Virusul crescut de celule a fost trimis pictogramei externea NIH BEI Resources Repository pentru utilizare de către comunitatea științifică largă.

CDC Recomandă

În prezent este sezonul gripal și al bolilor respiratorii și CDC recomandă obținerea unui vaccin antigripal, luând măsuri preventive zilnice pentru a ajuta la oprirea răspândirii germenilor și luarea de antivirale împotriva gripei, dacă este prescris.
Dacă sunteți furnizor de servicii medicale, fiți atenți la persoanele care au călătorit recent din China și au febră și simptome respiratorii.
Dacă sunteți un furnizor de asistență medicală care are grijă de un pacient COVID-19 sau un respondent de sănătate publică, vă rugăm să aveți grijă de dvs. și să urmați procedurile recomandate pentru controlul infecțiilor.
Dacă ați fost în China sau ați fost expus la cineva bolnav de COVID-19 în ultimele 14 zile, vă veți confrunta cu anumite limitări ale mișcării și activității voastre. Vă rugăm să urmați instrucțiunile în acest timp. Cooperarea dvs. este integrantă în răspunsul permanent în materie de sănătate publică pentru a încerca să răspândească lent acest virus. Dacă dezvoltați simptome COVID-19, contactați furnizorul dumneavoastră de asistență medicală și spuneți-le despre simptomele dvs., despre călătoria dvs. sau expunerea la un pacient COVID-19.
Pentru persoanele bolnave de COVID-19, vă rugăm să urmați instrucțiunile CDC despre cum puteți reduce riscul de a vă răspândi boala către alții .

Comentarii

Postări populare

Situatia la nivel mondial / Coronavirusul se raspandeste rapid in toata lumea

Coronavirusul a ajuns si in Romania - Cazurile de infectii incep sa se inmulteasca/ Situatia in tara

Tari afectate - numarul cazurilor de infectie cu coronavirus

Situatia epidemiologica in Italia / Cazurile de coronavirus in Italia continuă să crească.

Granite inchise, suspendare zboruri, interdictii la nivel mondial

Coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 - COVID-19

Romania: Masuri de urgenta pentru prevenirea epidemiei de coronavirus

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / aprilie 2020

Coronavirus Romania: numarul cazurilor de persoane infectate in crestere / martie 2020

Judetul Bacau - Epidemia este controlata / 3 decese noi de coronavirus și în Bacău.

Informatii utile

Sunt utile mastile?

Pentru persoanele sănătoase, măștile sunt inutile.
Măștile medicale NU servesc la protejarea celor sănătoși, ele servesc ca măsură de precauție pentru cei bolnavi și pentru medici.

De ce e bine sa donezi sange daca te-ai vindecat de coronavirus?

Pentru ca sangele celui vindecat contine anticorpi care il vor ajuta pe cel bolnav sa lupte mai usor cu infectia si sa se vindece mai repede.

Exista tratament impotriva infectiei cu noul coronavirus?

NU, nu exista inca nici un tratament / vaccin !



M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?

M-am infectat cu coronavirus, in cat timp o să apară simptomele? Care sunt simptomele?
Exista tratament pentru coronavirus? Pentru noul SARS coronavirus CoV-2, oficialii din domeniul sănătății estimează o perioadă de...

Etichete

Afișați mai multe